Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Studenti Masaryčky zahájí oslavy stoletého výročí své univerzity velkolepým plesem

PR článek

Oslavy sto let od svého založení odstartuje letos Masarykova univerzita 5. prosince 2018 v brněnském Bobycentru na tradičním Plese studentů Masarykovy univerzity. Jeho šestý ročník proto nese poprvé přívlastek „reprezentační“. Organizace se ujali členi Masarykovy studentské unie (MUNIE) společně s Rektorátem univerzity.

„Téma večera jsme dlouho hledat nemuseli. Vzhledem k tomu, že letos slavíme 100 let od založení první republiky, v jejíž době byla založena i naše univerzita, bylo jasné, že nejlepším tématem bude právě toto období. Spojili jsme dvě významná výročí jak na vizuální stránce Reprezentačního plesu, tak se také promítnou v programu,“ prozradila prezidentka MUNIE Johana Bojanovská, která je jednou z koordinátorek akce.

Hosté se mohou těšit hned na několik novinek oproti minulým ročníkům. „Je nám ctí zahajovat takové obrovské oslavy výročí naší alma mater, které Masarykova univerzita chystá na příští rok. Z důvodu speciálnosti plesu jsme se rozhodli změnit některé ozkoušené prvky, jako je hlavní kapela nebo DJ,“ řekla hlavní organizátorka Karolína Šťastná.

Zlatý hřeb večera? Organizátoři jméno zatím tají

Celý večer bude v hale ZONER BOBYHALL k tanci hrát kapela Frontmen, ve vedlejším Cafe de Paris zahraje swingová kapela Heart of Dixie. V tanečních pauzách nebudou chybět akrobatická nebo laser vystoupení, připravena je pro návštěvníky i dobová módní přehlídka. Na své si nepřijdou ale pouze milovníci klasických tanců, ale také moderní elektronické hudby, kterou zahraje populární slovenský DJ Milan Lieskovský. Třešničkou večera bude vystoupení předního českého interpreta, jehož jméno zatím organizátoři nesmí prozradit.

Reprezentační ples studentů Masarykovy univerzity je jediným celouniverzitním plesem, kde se schází studenti, ale i akademičtí pracovníci ze všech 9 fakult. S nápadem organizovat Ples studentů přišli studenti MUNIE poprvé v roce 2013, kdy měla akce velmi pozitivní ohlasy, načež se začala organizovat pravidelně. Loňský ročník se podařilo vyprodat během čtrnácti dní. I kvůli tomuto úspěchu se organizátoři rozhodli ponechat alespoň některé z osvědčených prvků. Návštěvníci se proto opět mohou těšit na dvojici zkušených moderátorů ze studentského Radia R, bohaté slosování o ceny a láhev vína do dvojice k zakoupeným lístkům na sezení.

Veškeré bližší informace o místě, programu a prodeji vstupenek jsou na oficiálním webu Reprezentačního plesu studentů Masarykovy univerzity nebo na facebookové události „Reprezentační ples studentů Masarykovy univerzity“.

Foto MUNIE

Štítky Masarykova univerzita, ples, muni, boby centrum, univerzita, hudební skupina, První republika, Milan Lieskovský

Studenti Masaryčky zahájí oslavy stoletého výročí své univerzity velkolepým plesem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.