Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO/VIDEO: Kennedy Administration ukázali Brnu, jak zní opravdový groove

PR článek

Další koncert festivalu Jazz Groove Brno ze středy 7. listopadu z produkce agentury BUJOART zase a znovu posunul hranice. Rezidenční kapela newyorského klubu Groove zavítala v rámci svého evropského turné i do Brna. Charismatická zpěvačka Kennedy společně se čtyřčlennou kapelou doslova uchvátila Metro.

Koncert Kennedy Administration byl do festivalového programu dodán dodatečně. Ovšem podle organizátorů se této nabídce nedalo odolat. Nejen proto, že kapela začíná pomalu ovládat celý svět, ale také proto, že Ondřej Pivec, který v kapele hraje na klávesy a hammondy, je rodák z Brna. O nadšení z návštěvy této newyorské partičky vypovídal i naprosto plný klub.

Charismatickou zpěvačku nejde přeslechnout, ale ani přehlédnout. Žena nádherných plných tvarů si nejen na pódiu získala každého v sále. V průběhu večera s publikem dost intenzivně komunikovala, až chvilkami odložila mikrofon a vytvořila tak spirituální úzké souznění mezi kapelou a posluchači. O to byl prožitek z koncertu intenzivnější. Ondřej, kterému v kapele neřeknou jinak, než Ondre J zase ono propojení doplňoval harmoniemi, ze kterých až rozum stál. Ale ani další členové nebyli zdaleka pozadu. Přesné beaty Nathaniela Townsleye, nesmírně sympatického bubeníka, celou kapelu stmelovaly. O basové virtuózy se postaral Jay White, kytarový groove kapelu doplňoval Daniel Muniz.

Člověk musel přemýšlet, co je improvizace a co náročná aranž skladby

V roce 2017 vydala kapela svou debutovou desku se stejnojmenným názvem Kennedy Administration. Z části jsou na ní vlastní skladby, které napsala Kennedy společně s Ondřejem, tak souběžně i skladby převzaté ovšem v originálním pojetí a aranžmá. Všechny zazněly i v průběhu večera. S touto deskou se vydali na podzimní evropské turné, kdy navštívili celkem 14 měst. Je tedy jasné, že celý repertoár mají skvěle sehraný. Chvilkami však musel každý z posluchačů uvažovat, co je stále náročná aranž a kdy začíná na pódiu nekoordinovaný jam. To ale zůstává tajemstvím.

Stejně jako turné Kennedy Administration je i festivalový program takřka u konce, ale ani trochu nepolevuje. 22. listopadu již potřetí zavítají do Brna francouzští Electro Deluxe a poté na samotný závěr 5. prosince společně uctí památku Radimovi Hladíkovi členové B-Side bandu bandleadera Josefa Buchty, Filharmonie Brno se vzácnými hosty Romanem Dragounem, Kristýnou Daňhelovou, Jiřím Kalouskem a Honzou Křížkem.

Autoři | Foto Jazz Groove

Štítky Kennedy Administration, jazzgroove, Brno, metro music bar, hudební skupina, turné, Ondřej Pivec, koncert, festival, Jay White, Radim Hladík, Roman Dragoun, Jan Křížek, Daniel Muñiz, Josef Buchta

FOTO/VIDEO: Kennedy Administration ukázali Brnu, jak zní opravdový groove  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.