Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Vin(n)osti svatého Martina, JAR, Mezipatra, Prototyp, Noc divadel a Brněnský semdnáctý

Sedmnáctý listopad je důležitý den. A dokud je potřeba, nelze jinak než si ho připomínat, i když důležitý zůstane navždy. Říká se sejde z očí sejde z mysli. Písmenka z učebnic se po chvílí z mysli vytratí. Ale naštěstí nám, rok co rok, vzpomínky osvětlí světla lampionů.

V termínu od pondělí 12. do čtvrtka 15. listopadu 2018 na náměstí Svobody v Brně proběhne 4. ročník akce Vin(n)osti svatého Martina neboli Svatomartinských slavností. Na jednom místě se setkají vinaři, farmáři, řemeslníci, obchodníci a tradiční občerstvení. Zastavte se na skleničku letošního vína.

Občas sentimentální, někdy vymletí, ale rozhodně vás nebudou nutit do hubnutí. Taková je kapela J.A.R.! A plazit se za nimi nemusíte. Stačí přijít ve čtvrtek 15. listopadu na Flédu a poznáte na živo, že nemá význam chtít být stále mlád a význam všech těchto skrytých náznaků.

Nejlepší queer filmy, diskuze s odborníky na aktuální témata nebo párty, ze kterých už nebudete chtít nikdy odejít. To všechno přinese 19. ročník queer filmového festivalu Mezipatra, který nás čeká od pátku 16. listopadu do pátku 23. listopadu. Téma letošního ročníku je Mimo realitu. Přijďte objevovat místa, kam může jen naše fantazie.

Jubilejní 5. pátý ročník festivalu Prototyp o víkendu 16. – 18. listopadu opět po roce spojí lidi z oblasti vědy, umění a technologií a přihodí navíc makery. Vznikne akce, která v Brně nemá obdoby. Staňte se její součástí a přijďte v pátek zahájit festival párty přímo na brněnském Výstavišti a pokračujte i v sobotu a neděli na veletrhu makerů.

Za všechny studnety brněnských vysokých škol bych vás rádi pozvala na Brněnský sedmnáctý! Sejděme se 17. listopadu na náměstí Svobody a vzpomeňme na pohnuté události let 1939 a 1989. Uctěme památku těch, kteří se postavili zločinným režimům a připomeňme si hodnoty, za které nejen studenti v letech nesvobody bojovali. Přijďte si poslechnout názory studentů, akademiků i vzpomínky pamětníků. Přijďte zhlédnout vzpomínkové záběry z daných let či si poslechnout hudební vystoupení. Či se staňte součástí tradičního lampionového průvodu. Přijďte i Vy být brněnským sedmnáctým!

Mimo to se v sobotu 17. listopadu uskuteční celostátní svátek divadla, Noc divadel v BuranTeatru. Takže si určitě toto datum rezervujte a naplánujte si cestu kolem, protože program slibuje představení, prohlídky divadla a zpestření pro knihomily.

TOO MANY ZOOZ jsou buskingový fenomén narozený v ulicích New Yorku. Jejich unikátní zvuk kombinuje jazz, afro-kubánskou rytmiku, funk nebo modernější EDM i strukturu housu. Stihli už i spolupráci s Beyoncé na albu "Lemonade" a jejich virální videa mají miliony zhlédnutí. Nenechte si uniknout jejich koncert v neděli 18. listopadu na Flédě.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky tipy na týden, divadlo, Jihoafrická republika, Brno, Mezipatra, Buranteatr, Beyoncé, lampion, New York, Fléda

TIPY NA TÝDEN: Vin(n)osti svatého Martina, JAR, Mezipatra, Prototyp, Noc divadel a Brněnský semdnáctý  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.