Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Marek Ztracený, Mig 21, Mezipatra, Týden vědy a ochutnávka svatomartinských vín

Těžko říct, jestli nám Martin příští týden přiveze sníh. Ale jisté je, že s lahvinkou letošního vína se v Brně objeví. Než na něj dojde, tak přes týden v Brně objeví umělci z různých koutů Čech, zahraničí i něco mezi tím. A pokud místo tajů nočního Brna upřednostňujete taje techniky, tento týden si užijete od začátku do konce.

Týden vědy a techniky je největší vědecký festival v České republice, který zahrnuje přednášky, výstavy, dny otevřených dveří, dokumentární filmy, workshopy, vědecké kavárny a mnohé další aktivity napříč celou republikou i všemi vědeckými obory. Osmnáctý ročník se uskuteční od pondělí 5. do neděle 11. listopadu. Velké téma bude výročí vzniku první Československé republiky a věnovat se bude také rozmanitým humanitním oborům.

V Austrálii usazený Donny Benét vyráží letos na podzim na další celosvětové turné Back Again, které doprovází vydání jeho čtvrté studiové desky The Don. V rámci něj se zastaví i v brněnském Kabinetu múz, kde zahraje v úterý 6. listopadu. A pokud bude jeho vystoupení stejné jako videoklipy, tak to bude vskutku, ehm, netradiční podívaná.

Opět je tu podzim. A opět na Flédu zavítá Mig 21. A opět vystoupí dva večery po sobě. Koncert populární taneční, pěvecké a striptérské skupiny Mig 21si můžete užít ve středu 7. a ve čtvrtek 8. listopadu. Připravte se na divokou show a taneční kreace Jiřího Macháčka.

Marek Ztracený bude v Brně křtít album Vlastní Svět. Přijďte ve středu 7. listopadu do brněnského Sono Centra a buďte u toho!

19. ročník queer filmového festivalu Mezipatra začne ve čtvrtek 8. listopadu. Festival každoročně představuje kolem stovky českých i zahraničních filmů s LGBTQ+ tématy i jejich tvůrce a tvůrkyně. Nedílnou součástí programu jsou doprovodné diskuze, přednášky, workshopy, výstavy a party.

Emma a Emma. Smetana a Drobná. Čecho-francouzka jednou nohou v Paříži a Slovenka, která své hudební inspirace našla v Londýně. Obě poslouchají současný světový pop a obě ho dělají v zemích, kde tenhle žánr občas nese nespravedlivou nálepku “alternativní”. A obě společně vystoupí v sobotu 10. listopadu v Kabinetu Múz.

Tradiční ochutnávka stovky Svatomartinských vín bude i letos v neděli 11. listopadu na náměstí Svobody. První láhev na slavnostní přípitek v 11 hod. přiveze na brněnské náměstí Svobody sv. Martin následovaný početným průvodem. Po přípitku náměstí rozezní cimbálová muzika a ochutnávání Svatomartinských vín bude pokračovat až do večera.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, Brno, svatomartinské víno, Marek Ztracený, Mig 21, Česko, Donny Benét, Jiří Macháček, Mezipatra, Austrálie, přednáška, výstava, Československo

TIPY NA TÝDEN: Marek Ztracený, Mig 21, Mezipatra, Týden vědy a ochutnávka svatomartinských vín  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.