Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FILMOVÉ PREMIÉRY: Podzimní večery zpestří První člověk, Venom i filmy pro malé diváky

V kinosálech se od čtvrtka 11. října objeví hned pět novinek. Těšit se můžete na různorodou paletu filmových žánrů. Jakým filmem si tedy zpříjemnit podzimní večery? Menu je pestré, zaujme například První člověk s Ryanem Goslingem.

První človek

Před padesáti lety se půl miliardy lidí mačkalo u televizí, aby v přímém přenosu sledovali přistání posádky Apolla 11 na Měsíci. Krátce nato pronesl astronaut Neil Armstrong slavnou větu „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo,“ a počin, který se stal možná nejodvážnější výpravou od plavby Kryštofa Kolumba, byl tímto úspěšně završen. Stejně fascinující ale byla éra, která tomuto letu předcházela, a životní příběh člověka, jenž dostal to privilegium udělat na Měsíci první „lidský“ krok. 

Princezna a dráček

Když se princezna Barborka toulá tajnými komnatami hradu, nalezne magickou knihu. Ta ji přenese do říše zázraků plné nových dobrodružství a zvláštních stvoření. Barborka se spřátelí s roztomilým dráčkem, se kterým se vydá najít kouzelné zrcadlo. Právě to ji může spojit s její dávno ztracenou maminkou, která princeznu i krále kdysi opustila. Barborka je odhodlaná zjistit pravdu o své minulosti a vyřešit záhady celého hradu.

Venom

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams).

Vilík: Rychle a vesele

Malé autíčko Vilík má velký sen - chce se stát králem silnic ve svém rodném městě Gasket City. Navíc je "až po duši" zamilovaný do modelky Belly. Jenže v cestě mu stojí její přítel Ben a také zlý náklaďák Kaiser, který Bellu unese. Vilík brzy zjistí, že zůstat věrný sám sobě je těžší úkol než získat osobní slávu a také srdce své lásky.

Zlý časy v El Royale

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pěthostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství.

Autoři | Foto repro youtube

Štítky film, kino, premiéra, novinka, Ryan Gosling, Neil Armstrong, Měsíc, Kryštof Kolumbus, hotel, Apollo 11, Venom, Tom Hardy, Michelle Williamsová, Riz Ahmed, Marvel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FILMOVÉ PREMIÉRY: Podzimní večery zpestří První člověk, Venom i filmy pro malé diváky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.