Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Earth, Wind and Fire, Týden kávy, Brno Design Days, Princess Chelsea a Sweet Dream Fest

Na tento týden to bude chtít hodně energie, ale naštěstí to vypadá, že o nakopnutí nebude nouze. Ale aby se neřeklo, že vás posílám na jeden večírek za druhým, vyrazte i za uměním, nouze o něj nebude.

Milujete kávu? Tak tento týden vám nadělí více radosti než Vánoce. Cuppingy, baristické show, přednášky, ale i výstavy a koncerty a mnoho dalších kávou provoněných zážitků na vás čeká v rámci už osmého Týdne Kávy. Týden kávy potrvá nečekaně celý týden, od pondělí až do neděle. To aby mohli Pražáci i přespolní o víkendu ochutnat, že dobrá káva se dělá v Brně.

Novozélanďanka Chelsea Nikkel aka Princess Chelsea se v říjnu představí v Brně. Experimentální producentka a hudebnice, která míchá prvky klasické hudby, orchestrálního popu a elektroniky, dorazí na Flédu 1. října, jen pár dní po vydání nové desky The Loneliest Girl.

Do Brna se po roce vrací festival Moravia Music Fest, od letošního roku známý pod novým jménem Jazz Groove Brno. Během doby od 2. do 15. října akce představí například členy legendární sestavy Earth, Wind and Fire, domácí hvězdu Vojtěcha Dyka, swingové veterány Melody Makers v čele s Ondřejem Havelkou nebo dvojnásobné držitele Grammy The Yellowjackets.

Vojtěch Dyk a B-Side Band zahrají ve středu 3. a ve čtvrtek 4. října speciální koncerty společně s Ondřejem Brzobohatým a Ondřejem Rumlem v Metro Music Bar. Ondřej Havelka a Melody Makers vystoupí v sobotu 6. října v Sono centru.

Čtvrtý ročník Mezinárodního komiksového festivalu KOMA zastřešuje téma „Ohrožené druhy“. V rámci festivalu proběhnou výstavy, prezentace, workshopy, koncerty, performance, přednášky, živé malování, storytellingu atd. Téma „Ohrožené druhy“ s sebou nese mnohá podtémata – menšiny, subkultury, životní prostředí, folklór a tradici, sociální otázky, umělou inteligenci a budoucnost i otázky politické. Jak vidíte, je toho dost. Na vlastní oči se o tom přesvědčíte od 4. do 7. října na Malé Americe.

Efektivní filmový vyhledávač, sklizeň toho nejlepšího, co letos nabídly 3 nejdůležitější filmové festivaly v Berlíně, Benátkách a Cannes. Přehlídka Be2Can od 4. do 7. října představí 10 snímků, které dojímají, baví, vmačkávají do sedaček, vyzývají i mění životy. Jsou to filmy, o kterých se mluví.

Milujete design? Akce Brno Design Days doplní tento umělecky laděný týden. Letošní téma je „Disclose“, neboli odhalování tajemství. Designéři odhalí tajemná zákoutí kreativního procesu, nevyslovené příběhy a nápady, které nespatřily světlo světa. V hotelu Avion, kde se akce odehrává, je bude připraven program obsahující inspirativní přednášky, workshopy, site specific instalace, projekty designu výloh v centru města, módní přehlídky či design shopy.

Pátek 5. října budeme ladit ve stylu “zpátky do minulosti”. V pátek v Semilasse vystoupí Vašek Neckář s Bacily a Laura a její tygři odehrají koncert na Staré Pekárně.

A pokud se budete chtít přenést ještě dál, tak v pátek 5. října na Flédě bude Electro Swing Fever, jedna z nejoblíbenějších party v Brně. V rámci akce se představí třeba slovenská kapela White Melon nebo domácí DJs Papa Django a  Paolo di Maki.

Každoroční slavnost vína opět zavítá o víkendu 5. až 6. října do srdce Lednicko-valtického areálu. Na třech pódiích se soustředí směsice hudebních žánrů z celého portfolia české hudební scény. Ale víno bude všude.

Víkend si v sobotu 6. října osladíme a budeme doufat, že zbytkový cukr si přeneseme až do dalšího pondělí. Sweet Dreams Fest jde na ruku milovníkům sladkého. Na náměstí Svobody v Brně si budete moci vybrat z nepřeberného množství sladkých dobrot – cupcaků, muffinů, čokoládových lanýžů, palačinek, wafflí, churros, marmelád, pudinků, dortíků, donutů, cronutů a spousty dalšího.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, Brno, káva, Chelsea FC, koncert, přednáška, festival, design, umění, Ondřej Havelka, Vojtěch Dyk, Týden kávy, Ondřej Havelka a jeho Melody Makers

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Earth, Wind and Fire, Týden kávy, Brno Design Days, Princess Chelsea a Sweet Dream Fest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.