Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Skotské hry, Zombie walk, Festival kamionů, Cakefest a Noční běh Brnem

Venku je Babí léto jako z obrázku, ideální čas se pořádně provětrat. V Brně a okolí se toho přitom děje víc než dost! Na své si přijdou sportovci i mlsalové.

Pokud o víkendu vyrazíte na Kravák, nedivte se vysokému počtu mužů v sukních. Kilt, podkolenky a dudy totiž budou základním dresscodem na MonteBú Highland Games – skotských horalských hrách. V nich v sobotu od 10 hodin malí i velcí účastníci poměří své síly v tradičních siláckých disciplínách, jako je vrh kamenem do dálky, hod balíkem sena do výšky, farmářský běh i v královské disciplíně hodu kládou. Sportovní část akce pro rodiny s dětmi vychází z tradičních klání, která probíhají dodnes po celém Skotsku. 

V barokní brněnské věznici, neblaze proslulé v obou totalitách minulého století, se představí festival program rezonující s historií a odkazem tohoto místa. Pořadatelé chtějí také přispět k současné debatě o smysluplném využití unikátních prostor. Kompletní program, který zahrnuje divadla, koncerty, přednášky i besedy naleznete na FB události Festival ve věznici.

Máte rádi dortíky a cukrovinky všeho druhu? Pokud ano, srdce vám zaplesá. Na Malé Americe se koná Cakefest. V ceně vstupenky se můžete těšit na 10 ochutnávek těch nejlahodnějších dortů, cupcakeů, makronek a mnoho dalšího. Akce trvá v sobotu od 10 do 17 hodin a svými hlasy vyberete toho nejlepšího ze soutěžících.

Pokud jste spíše sportovní typy, oceníte hlavně noční program v centru Brna. A střihnout si rovnou můžete 5 nebo 10 mil. Noční běh Brnem je již tradiční akcí, která závodníky provede hradem Špilberk a jeho přilehlým okolím. Startuje se v sobotu ve 20 hodin na ulici Husově. Tento závod se běží v rámci festivalu Brněnské dny pro zdraví , který se koná do konce září a a ve svém 24. ročníku nabídne celkem 100 akcí připravených ve spolupráci s téměř 70 organizacemi. 

Kamiony se neschází jen na odpočívadle u benzínky, ale i na vlastním festivalu! Czech Truck Show začne v Komárově v Areálu Hněvkovského v pátek 21. září a skončí až v neděli 23. září. A nebude to jen o kamionech. Vystoupí zde hudební skupiny Slza, Mandrage, Vypsaná Fixa, Wohnout, Horkýže Slíže, Marpo troublegang, Rybičky 48, Arakain, Dymytry, Doga, Morčata na útěku, Portless a mnoho dalších.

A další trucky zaparkují od pátku 21. září do neděle 23. září u Vaňkovky. Tyto ale budou plné jídla! Jedná se o první ročník Food Truck Festival Brno. Netradiční stánky s jídlem slibují i podobně originální nabídku pokrmů.

Konec léta, začátek podzimu i školního roku může být náročný. Některé to poznamená natolik, že se z nich stanou chodící zombie, doslova! V sobotu 22. září nás čeká Zombie Walk, který začne u Tržnice Brno.

Co takhle večerní zábava, která někomu pomůže? Koncert s názvem Hudbou a tancem Společně k úsměvu, jež se koná na podporu onkologicky léčených dětí, bude v neděli 23. září v Sono Centru. Na koncertě vystoupí Tereza Mašková, Hana Holišová, Robert Jícha a mnoho dalších, včetně taneční skupiny Magic Free Group.

Autoři | Foto Skotskehry.cz

Štítky tipy na víkend, skotské hry, jídlo, zombie walk, Brno, festival, Hana Holišová, Tereza Mašková, Robert Jícha, Skotsko, Horkýže Slíže, Arakain, Mandrage, Vypsaná fiXa, Rybičky 48, Wohnout

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Skotské hry, Zombie walk, Festival kamionů, Cakefest a Noční běh Brnem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.