Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Kubánský festival, Festival jídla a pití na Svoboďáku, Slavnosti moře a Znojemské vinbraní

Užijte si slunný začátek podzimu s nějakou dobrotou v jedné ruce a skleničkou vína v druhé. A užívejte si vůni pomalu odcházejícího léta. I když je možné, že o víkendu ucítíte ve vzduchu bylinkové tóny. Že ještě nechcete upustit od léta? Přeneste se aspoň pocitově na Kubu, tam je léto věčné.

Urbex je poznávání opuštěných míst a objektů, které vznikly lidskou činností. Má vlastně jenom jedno základní pravidlo: „Neodnášej nic než fotky, nenechávej nic než stopy“. A v Brně máme tolik opuštěných krásných budov, že o tom ani nevíte. Chcete je poznat? Ve čtvrtek 13. srpna bude vernisáž výstavy Fenomén Urbex II: Brno Objektivem Urbexerů v klubu Leitnerova.

Kubánský festival Vibes of Havana dorazí 15. září i do brněnského prostoru Malá Amerika. V rámci něj se návštěvníci mohou těšit na rozmanitý program zahrnující koncerty interpretů jako N.O.H.A. nebo Kapitán Demo, zatančit si ale budou moct také salsu a bachatu. Součástí akce budou i autentické pokrmy, pravé kubánské drinky nebo party v režii Doris Martinez.

Park na Kraví hoře přivítá již po deváté největší akci věnovanou grilování čerstvých mořských ryb a darů moře. V sobotu 15. a v neděli 16. září budete mít možnost ochutnat pokrmy, které se ještě nikdy na slavnostech nepodávaly. Záplavu nejrůznějších chutí doplní bohatý doprovodný program, soutěže a spousta hudby.

Festival nemusíte mít spojený jen s nelibými vůněmi, o čemž vás přesvědčí Festival Aromaterapie & Bylinky. V neděli 16. budou v Otevřené zahradě připraveny přednášky, workshopy, aromajarmark, bylinková gastrozóna i program pro děti.

Pět dnů pro vaše chuťové pohárky a společenské radovánky v centru Brna vás čeká tento týden. Otvírejte kalendáře a piště si že 11. až 15. září bude Food & Drink Fest na Svoboďáku. Čeká vás nabídka restaurací, street food dobroty, vinařství, pivovary a také něco ostřejšího. Pochutnají si zde i ty nejnáročnější jazýčky, vybírat můžete z více jak 40 stánků.

Ve dnech 14. až 16. září 2018 přivítá město Znojmo krále Jana Lucemburského, náměstí ožijí hudbou, tancem a rytířskými turnaji, noc prozáří stovky pochodní a víno poteče proudem. Nechystá se nic jiného než Znojemské historické vinobraní. Pokud jste minulý týden nestihli Mikulov, tak nyní máte ještě jednu možnost zavítat za vínem na jih Moravy.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, víno, festival, slavnost, Kuba, Brno, moře, jídlo, léto, pití, Jan Lucemburský, N.O.H.A., Havana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Kubánský festival, Festival jídla a pití na Svoboďáku, Slavnosti moře a Znojemské vinbraní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.