Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Pálavské vinobraní, Burger festival, Den Starobrna a festival minipivovarů

Víno, víno a znovu víno. Co tím chci naznačit? Že začíná podzim a sním související vinobraní, burčáková sezóna a další radosti. Plavky můžete schovat na dno skříně, zajít si na dobrý burger a pak to spláchnout pivem. Ale věřím, že ti zodpovědnější z nás nezanevřou ani na běhání a další sporty.

Cestovat víceméně bez peněz je trend posledních roků. Sociální sítě jsou plné lidí, kteří s pár sušenkami v kapse během dvou let objeli celý svět. Co když máš sice taky peněz věčně nedostatek, ale tak trochu ti chybí i ty dva roky volna? Tipy, jak cestovat, když máš málo peněz i času ti ve čtvrtek 6. září v Expediční klubovně na přednášce Jak cestovat, když nemáš čas ani peníze prozradí Aneta Krikelová.

Jedna z největších burgerových událostí sezóny, Burger festival Brno, se v pátek 7. září opět vrací do brněnské Vaňkovky. Na víkend se chystá přes 40 burger specialistů. Samozřejmě platí, že k dobrému jídlu patří i dobré pití, a tak jsou pro vás připraveny i pivní stany a stánek American drinks. Kromě milovníků masa si na své přijdou i vegetariáni a vegani.

Začíná mé milované podzimní období! Značným důvodem jsou oblíbené vinobraní. První, Pálavské vinobraní v Mikulově, nás čeká od pátku 7. září. Již 71. ročník tradičního festivalu vína, gastronomie a kultury, s prestižní vinařskou soutěží a bohatým hudebním programem, konaný každoročně o druhém zářijovém víkendu na náměstí v jihomoravském Mikulově. Vystoupí zde Adam Mišík, Vojtěch Dyk, Divokej Bill a mnoho dalších interpretů.

Minifestival malých pivovarů na brněnském Zelném trhu, vám o víkendu od pátku 7. září představí známé i méně známé pivovary a jejich produkty. Nabídne i něco malého k zakousnutí a kulturní program s příjemnou atmosférou historického centra města Brna.

Tři hudební stage, křest nového dresu Komety, pivní škola nebo prohlídka pivovaru, to vše bude návštěvníkům k dispozici během Dne Starobrna, které letos proběhne v jeho areálu v sobotu 8. září. Vystoupí zde Trouble Gang, Poetika, Pavel Calta a další.

K tomu, abyste si dopřáli pivo, víno a Burgery bez výčitek občas postačí malé proběhnutí. Pro jistotu rovnou do schodů. V sobotu 8. září nás čeká Běh do schodů v brněnské AZ tower.

Tomáš Klus v sobotu 8. září odehraje koncert v netradičních prostorách Býčí skály. Užijete si netradiční akustický i historický zážitek, tato skála se významně zapsala do dějin střední Evropy.

Autoři | Foto Michal Sekanina Photography

Štítky Tipy na týden, kultura, festival, víno, pivo, peníze, pivovar, minipivovar, sušenka, maso, podzim, Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Adam Mišík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Pálavské vinobraní, Burger festival, Den Starobrna a festival minipivovarů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.