Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Legendární trutnovský hudební festival by se mohl přestěhovat do Brna

Legendární rockový festival Trutnoff by se po dvouleté pauze mohl příští rok znovu konat na netradičním místě. Pořadatel Martin Věchet uvažuje o jeho přestěhování a jedním ze zvažovaných míst je i Brno. Brněnský primátor Petr Vokřál (ANO) o tom informoval na svém facebookovém účtu.

„Zakladatel festivalu Martin Věchet chce podle svých slov přenést ducha festivalu jinam a jedním z favoritů je Brno. Zájem nás těší, proto jsem se s panem Věchetem setkal a jeho představa zní realisticky," napsal primátor.

Při setkání s novináři upřesnil, že pořadatelé festivalu mají zájem o prostranství v přírodě, nelze tedy například využít brněnské výstaviště. „Ve hře jsou tři velmi atraktivní lokality, které bych ale nerad prozrazoval. Myslím, že Brnu by tento typ festivalu velmi slušel. Dohodli jsme se, že budeme v jednání pokračovat a uvidíme, jak budeme úspěšní," uvedl Petr Vokřál.

Město by se podle něj v případě, že jednání bude úspěšné, mohlo na pořádání festivalu i finančně podílet, tuto otázku však zatím s Věchetem neprobíral.

Festival Trutnoff Open Air s třicetiletou tradicí se letos už podruhé nekonal, přírodní areál Bojiště, kde býval, má nového nájemce, v jeho okolí vznikly stavební parcely.

Foto TrutnOff | Zdroj ČTK

Štítky Trutnov, Trutnoff, hudební festival, Brno, stěhování, primátor, festival, Martin Věchet, Petr Vokřál, ANO 2011, Brněnské výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární trutnovský hudební festival by se mohl přestěhovat do Brna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.