Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Brno o víkendu obsadí pouliční umělci

Na netradičních a překvapivých místech v centru Brna vystoupí dnes pouliční zpěváci během festivalu Maraton hudby Brno. Jeho součástí je takzvaný bezuliční busking, tedy pouliční hudba bez ulice. Akce nabídne i mezinárodní setkání flašinetářů. Maraton hudby se koná od čtvrtka do neděle a nabídne různé žánry od rocku přes jazz, klasiku až po folklor, ale také cirkus spojený s akrobacií. Letos se koná třetí ročník.

Bezuliční busking loni jako tehdejší novinku vymyslela přímo pro festival brněnská umělkyně Kateřina Šedá. Její myšlenkou je, aby umělci hráli například na balkóně, ve výloze nebo na jezdících schodech. Loni mohli lidé vidět před morovým sloupem na náměstí Svobody skupinu hrající na popelnice nebo láhve s vodou, na Jakubskkém náměstí posluchačům zase zahrálo sesterské duo přímo z kabrioletu se staženou střechou.

Místa, kde umělci zahrají, nejsou předem známá. Pro lidi mají být vystoupení překvapením a mají na ně náhodně narazit. Letos je součástí akce mezinárodní setkání flašinetářů. K vidění budou účastníci z České republiky i zahraničí.

Festival propojuje hudbu, cirkus s akrobacií nebo divadlem a také různé kulturní akce. K programu tak patří například hudebně světelná produkce festivalu Uprostřed, festival Na prkně, dlažbě i trávě nebo dvě představení Mezinárodního kytarového festivalu Brno. Letos k nim přibyl i festival Den Brna, který pořadatelé s Maratonem hudby propojí sérií koncertů duchovní hudby.

Foto Bezuliční Busking | Zdroj ČTK

Štítky busking, bezuliční busking, maraton hudby brno, umělci, ulice, Brno, hudba, festival, Kateřina Šedá, Česko, cirkus, akrobacie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Brno o víkendu obsadí pouliční umělci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.