Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Chaozz na Špilasu, Den Brna, Mušlobraní, Maraton hudby a Alt-j

Už jsme se přehoupli přes první polovinu prázdnin a začíná nám druhá. A co to znamená? Že je třeba užívat si každé akce. I slunečních paprsků, které jsou teď opravdu vydatné. Ale uvidíte, ještě pár týdnů a jak vám budou chybět.

Maraton hudby Brno je rychle se rozvíjející multižánrový festival určený široké veřejnosti, který do Brna přináší úplně nový koncept festivalu a během dosavadních dvou let své existence se stal největším letním hudebním festivalem v Brně.Letos bude od čtvrtka 9. do neděle 12. srpna. Těšte se na jazz, rock, klasiku, folklór a další hudební styly.

Divokej Bill, Marpo se svým TroubleGangem, Tomáš Klus, Jelen a spousta dalších oblíbených kapel bude v pátek 10. a v sobotu 11. července na Veveří. Nejedná se o jinou akci, než o festival Hrady.cz, který zavítá k nám do Brna.

V době, kdy u moře vrcholí sezóna všech druhů mušlí si je můžete vychutnat i v Brně, a to v sobotu 11. srpna v Žabovřeskách díky akci Mušlobraní. A pokud nejste milovníkem mušlí, i tak sem zavítejte, budou pro váš připraveny i další mořské speciality.

Kultovní hiphopová formace Chaozz, která jako první u nás dostala rap do hitparád, se po šestnácti letech mlčení vrací na velká pódia. Jedním z nich bude i letní scéna Hradu Špilberk, kde zahrají tento víkend, v sobotu 11. srpna. Ve stejný večer navíc vystoupí brněnská legenda rapové scény Tafrob.

Už je to 373 let, co se Brno ubránilo proti Švédům. Den Brna je připomínkou slavné a úspěšné obrany brněnských za třicetileté války. Letošní oslavy výročí budou probíhat hned dva víkendy a uskuteční se na dvou brněnských vrších. O tomto víkendu, 11. – 12. srpna, bude připraven program na Petrově a v jeho okolí.

Jedna z nejúspěšnějších kapel současnosti, britští alt-J, se po letošní vyprodané show ve Fóru Karlín vrací v srpnu zpět do České republiky na jedinečný koncert s velmi omezenou kapacitou. A nemohli si zvolit lepší město než Brno. Kapela se rozezní v brněnském Sono Centru už v neděli 12. srpna.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, Brno, festival, hudební skupina, hudba, Tomáš Klus, třicetiletá válka, Jelen, Česko, Veveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Chaozz na Špilasu, Den Brna, Mušlobraní, Maraton hudby a Alt-j  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.