Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Zatmění Měsíce, nasvícený Kravák, Tata Bojs a Bosonožský sudoval

Sluníčko pálí a vyhání nás tak buď do stínu nebo do vody. Pokud však chcete strávit víkend aktivněji, mám pro vás pár tipů!

V pátek 27. července v rámci Vaňkovka Festu v Brně vystoupí písničkář Pekař. A můžete se těšit na první vlaštovku z jeho nově připravovaného alba! Pekař aktuálně představuje píseň Ještěžetě.

Dnes večer nás čeká také nejočekávanější měsíční zatmění celého desetiletí. Náš vesmírný soused se v zemském stínu schová mezi 21.30 a 23.13 (letního času). Zatmění bude pozorovatelné z celé Evropy, Afriky i Asie, žádný dalekohled k pozorování nepotřebujete, anebo si ho můžete užít s námi na brněnské Hvězdárně. Vyjímečně se otevře v noci i koupaliště na Kraváku, které bude nasvícené tak, že si budete připadat jako při koupání v měsíční vodě!

Pátý ročník Vaňkovka Festu vyvrcholí vystoupením jedné z nejúspěšnější a nejoriginálnější české kapely. V neděli 29. vystoupí na tomto festivalu jedna z nejoblíbenějších českých kapel, Tata Bojs.

V sobotu od 10 hodin bude ve dvoraně Sokola Brno I na Kounicově ulici další část gymnastické akce Cvičíš, cvičím, cvičíme. Bude věnována Ladislavu Váchovi (1899-1943), olympijskému medailistovi v gymnastice.

Máte rádi netradiční srandu? Tak to budete nadšení z již 26. ročníku Bosonožského sudovalu,  který se uskuteční v sobotu od 14 hodin v lesním areálu u myslivecké chaty v Bosonohách. Startující budou soutěžit ve válení sedmnáctikilového sudu na trati 50 metrů dlouhé.

Autoři | Foto Visualove

Štítky tipy na víkend, Tata Bojs, Brno, Evropa, zatmění Měsíce, Afrika, Asie, olympijské hry, Ladislav Vácha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Zatmění Měsíce, nasvícený Kravák, Tata Bojs a Bosonožský sudoval  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.