Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Otevřená Rivéra, ohňostroj nad Špilasem, obří rande, Dopravní nostlagie a Brněnský piknik

Jsme v polovině června a počasí nám už nějaký pátek dopřává pořádné léto. O víkendu je díky tomu o důvod víc se radovat - otevírá se zbrusu nová Riviéra. Víkend však nemusí být jen o koupání. Pojďme se podívat, co nás o víkendu čeká!

Festival RE:PUBLIKA reflektující 100. výročí založení Československa vyvrcholí o víkendu na výstavišti. Na pořadu jsou nevšední seznamka Čechů a Slováků, kulturní představení i závěrečný ohňostroj Ignis Brunensis. Lidé mohou navštívit také jednotlivé stálé expozice. O festivalu informuje i včerejší článek tohoto webu.

Nové, modernější, příjemnější. Koupaliště Riviéra otevírá letošní letní sezonu ve zbrusu novém hávu. Po desetiměsíční rekonstrukci přivítá první návštěvníky v sobotu od 9 hodin.

Nádvoří Špilberku a Nové radnice patří v závěru týdne českému a slovenskému folkloru. 21. ročník festivalu F SCÉNA vyvrcholí v neděli. Program najdete zde.

V sobotu dopoledne lidé mohou obdivovat historická vozidla brněnské veřejné dopravy na náměstí Svobody. „Přibližně od dvanácti hodin pak tyto tramvaje, autobusy a trolejbusy zajistí dopravu, zejména do vozovny Medlánky. Po speciální trase s výchozím bodem na náměstí Svobody pojede v sobotu i v neděli parní tramvaj Caroline," uvedla mluvčí dopravního podniku Barbora Doležalová.

Na náměstí Svobody jsou však již od čtvrtka k vidění letadla. Jsou součástí výstavy 100 let československého leteckého průmyslu. Lidé si mohou prohlédnout stroje z padesátých let minulého století i zástupce moderních letounů. "Na náměstí je například letadlo L-29 Delfín z přelomu padesátých a šedesátých let,“ uvedl operační ředitel Blue Sky Service Jakub Jasaň. Tato firma zajišťovala přepravu a montáž strojů pro Brno.

V neděli se uskuteční druhý ročník Brněnského pikniku v Lužánkách. Od 11 hodin se mohou návštěvníci těšit nejen na širokou nabídku jídla a pití v piknikové tržnici, ale i na program zaměřený na sportovní, kulinářské a kulturní vyžití pro děti i dospělé.

Na velodromu u výstaviště je na pořadu Grand Prix v dráhové cyklistice . Startovat bude 202 závodníků ze 24 zemí, a to včetně čtyřnásobné olympijské vítězky Laury Kennyové z Velké Británie. Závody začínají v sobotu i v neděli v 10 hodin.

V sobotu nás také opět čeká Blešák U Čápa na Brněnské přehradě. Objevte nové originální kousky do svého šatníku nebo naopak vyprázdněte skříň a zbavte se nepotřebných pro vás věcí, které by naopak jiní využili. Přijďte prodávat, nakupovat nebo prostě omrknout Blešák U Čápa, dát si pivo na zahrádce a užít si pěkné počasí.

Autoři | Foto Filip Urban | Zdroj MMB

Štítky tipy na víkend, ohňostroj, piknik, Ignis Brunensis, koupání, randění, Československo, Laura Kennyová, Grand Prix, festival, kongresové centrum, Velká Británie, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Otevřená Rivéra, ohňostroj nad Špilasem, obří rande, Dopravní nostlagie a Brněnský piknik  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.