Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Svátek pro mladé filmaře! Brno bude podruhé hostit unikátní 48 Hour Film Project

Již podruhé se v Brně bude konat světově známý 48 Hour Film Project, ve kterém soutěžící za omezenou časovou dobu 48 hodin musí sepsat, natočit a vyprodukovat krátký snímek podle zadaných kriterií, jež jsou do poslední chvíle tajné. Soutěžní natáčení proběhne od 15.6. do 17.6. a pro všechny zájemce je stále možné se do něj přihlásit! Vítěz projektu bude reprezentovat své město a stát na mezinárodním grand-finále FILMAPALOOZA 2019 v USA, jehož se účastní až 120 měst z celého světa. Dvanáct nejlepších snímků z grand-finále bude následně promítáno také na partnerském filmovém festivalu v Cannes. Vítězové Brněnského kola také obdrží poukaz na využití rental techniky od BioFilms v hodnotě 30.000 Kč, pohár a další hodnotné ceny.

Vítězem prvního ročníku byl film “Gde Proboha Su”, s teamleaderkou Blankou Havelkovou a režisérem Michalem Orsavou, který mimo jiné proslul svými virálními videi “KNIGHT RIDER na dálnici D1” a “SÁM DOMA s Donaldem Trumpem”. Vítězný film se promítl na mezinárodním festivale Filmapalooza, který se tento rok poprvé konal v Evropě v Paříži a dostal městské ocenění na exkluzivním předávání cen v nádherném zámku Hotel De Ville - radnici Paříže, do které se nedostane ani většina Francouzů.

Další úspěchy slavil také režisér Štěpán Etrych, který se účastnil minulého ročníku s filmem “Samá Kráva, Samej Vůl”, který vyhrál na festivalech “Festival Černá věž 2017” v Česku a “Cinephone 2017” v Barceloně.

Na druhý ročník dorazí týmy opět z celé České republiky. „Připravili jsme pro ně i diváky řadu překvapení, mimo jiné westernovou tématiku, do které je stylizovaný celý festival a doprovodné události. Festivalem bude provádět ostřílená pistolnice a moderátorka Anny Barvínková a na afterparty zahraje svou originální tvorbu česká “Dark Country” kapela The Weathermakers," láká za organizátory David Schöbl.

Samá kráva, samej vůl / Bitches & Assholes - iPhone Film from Aquarius Pictures on Vimeo.

V Brně se již 23.6.2018 od 12.00 v HaDivadle uskuteční slavnostní promítání premiér filmů vzniklých v rámci 2. ročníku filmové soutěže 48 Hour Film Project Brno 2018. Premiéry uzavře slavnostní předávání cen za přítomnosti celebrit a odborníků ze světa filmové a divadelní kultury. Po skončení se soutěžící, porota i diváci přesunou na afterparty do klubu Sedmé nebe.

Lístky na celou akci jsou již v předprodeji. Soutěž pořádá Blue Lune Productions za podpory nově vzniklé Brněnské filmové kanceláře. Záštitu nad projektem převzal hejtman JMK, primátor Statutárního města Brna a děkan Divadelní fakulty JAMU.


Pozvání do poroty pro letošní ročník přijali:

Brian Caspe - Herec (USA) "HellBoy", “Wanted”, “Mission impossible” a další velkofilmy.

Jan Lengyel - Producent (CZ) např. "Bastardi", "Lovci a Oběti"

Dan Bradford -  Herec, producent "Rocky IV.", ""Underworld, "Gangster Ka" a další (Kanada)

Štěpán Etrych - Novinář, režisér oceňovaných krátkých snímků (CZ)

Petra Bučková - Herečka (CZ) "Pohádky pro Emu", "Tanečnice", "Úkryt v zoo" a další

Tisková zpráva | Foto 48HFP

Štítky 48 Hour Film Project, filmaři, krátké filmy, Brno, festival, USA, Filmový festival v Cannes, film, režisér, herec, Donald Trump, Paříž, Česko, filmař, David J. V. Schöbl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svátek pro mladé filmaře! Brno bude podruhé hostit unikátní 48 Hour Film Project  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.