Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Noc kostelů, ochutnávka moravských vín, Rest a legendární kapela Lucie

Studenti mají zkouškové, většina pracujících ještě do letní dovolené daleko... Máte výčitky, že tento týden budete místo plnění povinností si užívat koncertů? Nestresujte se, v pátek večer to budete moct odčinit.

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers jsou v Mahenově divadle jednou ze stálic koncertních programů. Další svižný večer v jejich společnosti proběhne v pondělí 21.května od 19 hodin v lužáneckém parku, v Šapito.

Oblíbené Sono Centrum slaví ve středu 23. května 4. narozeniny! Kdo u toho bude? Legendární kapela Lucie, brněnská kapela Futurum a doufáme, že i vy.

Kometa české populární hudby a talent, který na scéně dosud chyběl, David Stypka, vystoupí ve čtvrtek 24. května společně s kapelou Bandjeez v klubu Mersey. Co můžete očekávat? Jejich písněmi prosakuje folk, rock a jazz. Koncerty Bandjeez oscilují od velmi intimních nálad až k extaticky vypjatým polohám.

Vinfest je akce, na který by neměl chybět žádný milovník vína. Letos nás v pátek 25. května čeká brněnském výstavišti již 7. ročník této prestižní ochutnávky moravských vín. Jedna z mála vinařských akcí, na které máte možnost osobně se potkat pod jednou střechou s 20 vinaři a ochutnat až 160 druhů vín.

Český raper Rest pokřtí v pátek 25. května na Flédě svoje dlouho očekávané album Restart, a to za účasti hostů, kteří na něm vysupují. Support obstarají kompletní Ty Nikdy Label, do kterého spadají jména jako Pauilie Garand, DJ Fatte a další.

Z muzea přímo do kostela - tak by se dal popsat předcházející anásledující víkend. Minulý jsme si užili Brněnskou muzejní noc, teď nás v pátek 25. května čeká Noc kostelů, která nabízí možnost v noční atmosféře navštívit nejen kostely a modlitebny, ale také prostory klášterů, rajské dvory, krypty, věže, kůry a další běžně nepřístupná místa a užít si program v nich, včetně koncertů, komentovaných prohlídek, diskusí, výstav nebo divadelních představení.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, hudební skupina, víno, Noc kostelů, Lucie, koncert, Ondřej Havelka, David Stypka, Mahenovo divadlo, DJ Fatte, Muzejní noc, Sono Centrum, Mersey

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Noc kostelů, ochutnávka moravských vín, Rest a legendární kapela Lucie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.