Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brno mohlo mít festival evropských rozměrů. Urban Rock však skončil dřív, než vůbec začal

Mohla to být výstavní skříň letních rockových festivalů v Česku a zároveň akce, která by Brnu vtiskla novou, odvážnou festivalovou tvář (kterou obzvláště prostor výstaviště výrazně potřebuje). Na první ročník se navíc organizátorům povedlo přilákat opravdu zvučná jména - např. Alt-J, Enter Shikari, Dubioza Kolektiv, Madball nebo The Adicts. Nebude nic. Bohužel. Sny o Urban Rocku ztroskotaly.

Důvod? Alfa a omega každé události - peníze. Podle organizátorů ustoupil hlavní finanční partner, což festivalu zlomilo vaz. „Se slzou v oku vám musíme oznámit, že jsme nuceni Urban Rock zrušit. Někdy zkrátka dobré úmysly nestačí a překážek je tolik, že již není možné pokračovat," napsali na facebook organizátoři.

„Důvodem je nenaplnění některých dohod a odpadnutí výrazného partnera, jehož finanční plnění mělo pro konání akce zásadní význam. Ačkoli jsme hledali všemožná řešení, žádné z nich se neukázalo jako realizovatelné," vysvětlují.

Projekt, co zde nemá obdoby, nebude

„Celá situace je velmi nešťastná, jelikož naší hlavní snahou bylo přivést do Brna něco speciálního s mezinárodním přesahem. Výjimečný projekt, který zde nemá obdoby.  Nicméně v tuto chvíli jsou všechny varianty, jak Urban Rock uspořádat, vyčerpané. Věřte, že jsme dělali vše, co bylo v našich silách, aby tato nešťastná situace nenastala," dodávají.

Peníze za lístky dostanou lidé zpět

„Děkujeme za vaši podporu a doufáme, že se v budoucnu setkáme na jiných akcích.Peníze za již zakoupené vstupenky vám budou vráceny stejným způsobem, jakým jste je zakoupili. V případě, že jste si koupili lístky online, bude vás prodejce během několika dní kontaktovat.Rádi bychom všem poděkovali za podporu a spolupráci," zakončují alespoň nějakou pozitivní zprávou organizátoři.

Foto Urban Rock

Štítky Urban Rock, zrušen, festival, Brno, Alt-J, Enter Shikari, výstaviště, Česko, kongresové centrum, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno mohlo mít festival evropských rozměrů. Urban Rock však skončil dřív, než vůbec začal  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.