Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Studentský Majáles, Guláš Fest, Extrem Food Festival, Ninja Factor a Férová snídaně

Počasí je tak akorát se pořádně najíst. Máme na to celý víkend, pojďme si to užít!

Nestihli jste tento víkend Majáles nebo jste se tam úplně neodrovnali? V majálesování totiž pokračujeme dál. Studentský Majáles letos bude v pátek 11. května, opět v areálu Hněvkovského v Komárově. Celodenní akce je otevřená pro všechny studenty i nestudenty. Poslechnete si kapelu Zrní, Inekafe, Tafroba a mnoho dalších.

V pátek 11. a v sobotu 12. května se na náměstí Svobody uskuteční další ročník festivalu zaměřený na jídlo, pití a setkávání. Meetingfest vás seznámí s gastronomickými specialitami z celého světa a výběrovými pivy nejen z České republiky. V rámci programu budou probíhat otevřené kuchařské dílny, do kterých se můžete zapojit vy i vaše děti.Akce předchází festivalu Meeting Brno, který začíná o dva týdny později.

Jaké je to žít v tmavomodrém světě? 29. ročník Tmavomodrého festivalu přibližuje život lidí s hendikepem. Setkají se při něm nevidomá a slabozraká mládež. Je na pořadu v pátek až do večera. V Sále Břetislava Bakaly budou zpívat, hrát a tančit nevidomé děti. Na Moravském náměstí v rámci Tmavomodrého dne si vidící lidé mohou vyzkoušet, jaké překážky musejí překonávat nevidomí a slabozrací při každodenním životě. Od 19 hodin je na nádvoří Staré radnice na pořadu tančírek pod Tmavomodrým nebem.

V sobotu od 10 hodin bude pod Špilberkem Férová snídaně. Účastníci si přinesou vlastní dobroty, ať už fairtradové nebo lokální. Může to být fairtradový čaj či káva, koláč s fairtradovým cukrem a kakaem.

Je to na vás moc obyčejné? Tak v sobotu na zamiřte na Extrem Food Festival do Lužánek. Čeká na vás hmyz, chilli, hadi a další dobroty k zakousnutí.

V sobotu bude zároveň v Lužánkách i Guláš Fest, takže si pak můžete spravit chuť i něčím tradičnějším. Ochutnejte nejlepší masový guláš v Brně!

Tolik gastro akcí je třeba vykompenzovat pohybem. A když je motivace, bude to o to snazší. V sobotu 12. května se můžete přihlásit do kvalifikačního kola soutěže Ninja Factor.

Autoři | Foto Guláš Fest

Štítky tipy na víkend, gastro, festivaly, festival, snídaně, majáles, káva, čaj, cukr, food festival, chilli paprička, guláš, koláč, Iné Kafe, Zrní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Studentský Majáles, Guláš Fest, Extrem Food Festival, Ninja Factor a Férová snídaně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.