Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Festival Encounter nabídl koncerty pod širým nebem. O víkendu se přidá i Nový cirkus

Festival Encounter se překlopil do druhé poloviny. Ve čtvrtek se navíc rozšířilo povědomí o něm po celém brněnském centru. Doprovodný program setkání totiž nabídl u sochy Jošta na Moraváku koncerty pod širým nebem. V pátek a sobotu divadelní setkání vyvrcholí řadou zajímavých vystoupení.

Během čtvrtečního odpoledne a večera se na Moraváku představily dvě významné brněnské skupiny minulost, současnosti a budoucnosti - dlouhodobě oceňované Květy a nové brněnské naděje Ghost of You.

Legendární mechanický pomeranč

Páteční divadelní program nabízí jednu skutečnou lahůdku. Divadelníci z JAMU představí inscenaci slavného filmu Stanleyho Kubricka (a knihy Anthonyho Burgesse) Mechanický pomeranč. Zájemci ať si zapíší - 19 hodin studio Marta na Bayerově.

Pokud však máte raději klasiku, v Divadle na Orlí představí studenti z Polska svoji verzi legendárního Shakespearovského Othella. Začátek taktéž v 19 hodin.

Nový cirkus a závěrečná párty

Festival vyvrcholí v sobotu. Místo běžné divadelní "nálože" předchozích dní se diváci dočkají "pouze" hry z dílny slovinské Academy of Theatre, Radio, Film and Television s názvem Play a Tumour in the Head. Začátek přesně v poledne v HaDivadle.

Rozmanitý doprovodný program ještě doplní představení New Circus Floor Acrobatics Cirk La Putyka 240' na Divadelní fakultě JAMU. Začátek v 10 hodin dopoledne. 

Festivalovou tečku pak nakonec obstarají závěrečné večírky. The Closing Ceremony v 19 hodin a Sci-FINALE ve 21, obě v Huse na Provázku.

Autoři | Foto Kateřina Veselá

Štítky Encounter, Setkání, divadlo, JAMU, festival, otevřené nebe, představení, koncerty, koncert, Stanley Kubrick, nový cirkus, Anthony Burgess, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Mechanický pomeranč, Divadlo na Orlí, Polsko, HaDivadlo, Divadlo Husa na

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Encounter nabídl koncerty pod širým nebem. O víkendu se přidá i Nový cirkus  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.