Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Boba Dylana ocenilo vyprodané Brno potleskem vestoje. Mistr zahrál beze slova

Pokud někdo čekal souhrn těch největších hitů proložených veselými průpovídkami legendárního písnaičkáře směrem k publiku, šeredně se spletl. Bob Dylan v Brně na diváky nepromluvil jediné slovo. Pozitivnímu pocitu z koncertu to však neubralo ani za mák, ba naopak. Dylanova kapela nabídla téměř dvě hodiny brilantní muziky.

Ve Vodově hale vznikla nádherně nasvícená scéna - vínově červené pozadí doplňovaly teplé barvy svícení. Její obraz vám však nabídnout nemůžeme - v hale panovalo úplný zákaz focení a natáčení, což lidé - k mému příjemnému údivu - respektovali.

Na pódium pak za potlesku publika vystoupilo pět muzikantů a nakonec sám nositel Pultzerovy a Nobelovy ceny. Ačkoliv byla jeho specialitou vždy kytara a foukací harmonika, Dylan v Brně hrál většinu času i na klavír. Koncert začal písní Things Have Changed. Po ní následoval průřez Dylanovou tvorbou od 60. let až do současnosti.

Mistr přitom dostál své pověsti a i své starší hity servíroval publiku v naprosto novém, místy až cohenovském aranžmá. Diváci písně oceňovali nadšeným potleskem. Po poslední skladbě prvních několik desítek lidí spontánně vstalo a do pár vteřin si kapela s Dylanem v čele mohla užít ovace ve stoje od kompletně celé haly.

Dylan se do Brna podíval v rámci své "nekonečné tour", po Brně si ho diváci užijí ve Vídni a Lipsku. Naposledy si v Česku zahrál americký písničkář v roce 2014. Jeho koncertu v pražské O2 Areně přihlíželo 6 tisíc sedících lidí. Záběr Dylanova repertoáru však umožňuje téměř někonečnou variaci koncertů, aniž by dva byly podobné. O to víc se tedy můžeme těšit, s čím novým přijede Mistr příště.

Foto ilustrační foto, Live Nation

Štítky Bob Dylan, Brno, koncert, ovace, hudební skupina, Nobelova cena, Česko, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boba Dylana ocenilo vyprodané Brno potleskem vestoje. Mistr zahrál beze slova  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.