Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Den Země, Cupcake Cup, Noční běh Brnem, Midi Lidi a Billy Barman

Mám pro vás úkol na neděli. Koukněte na počasí. Bude tento týden hezky, že? Následuje druhý úkol, rozhodněte se, na kterou z akcí v týdnu vyrazíte, jelikož sedět doma by byl hřích.

Slovenská kapela Billy Barman si dala krátkou koncertní pauzu, ale v úterý 17. dubna se vrací opět do Brna. A vezmou sebou ženskou posilu, pět zpěvaček ze SĽUK-u! (Je to zkratka pro Slovenský ľudový umelecký kolektív, nikoliv nadávka pro zapadlou vesnici.) Přijďte si na Flédu poslechnout unikátní hudební spojení založené na akustických nástrojech.

Ve středu 18. dubna bude v lužáneckém Šapitó Národního divadla Brno pořádně živo. Zamíří sem kapela Midi Lidi, kterou proslavil například hit Já rád vařim.

Na Moravském náměstí u sochy Jošta ve čtvrtek 19. dubna vyroste open air stage, kde se představí v rámci off-programu Mezinárodního festivalu divadelních škol nejen studenti JAMU ale i hudební kapely jako progresivní Ghost of you a dneš již kultovní brněnská kapela Květy.

Ke startu, připravit, čelovky a tykadla nasadit! Brněnský noční běh pro světlušku 2018 startuje ve čtvrtek 19. dubna v parku Lužánky. Přijďte si užít magické rojení světlušek čelovkovitých, které umí rozsvítit nejen trať ukrytou ve tmě, ale i životy nevidomých. Nezapomeňte vzít své blízké a přátele. Běhat potmě má totiž smysl.

Chcete se stát oficiálním ochutnávačem cupcaků? V rámci Cupcake Cup máte možnost se jím v sobotu 21. dubna stát v prostoru PRAHA – Fórum pro architekturu a média. Po úspěšném loňském ročníku následuje čtvrtý ročník pod organizací Z ghetta blogu. Cukráři přinesou tři výstavní cupcakes pro hodnocení vzhledu a dále naservírují ochutnávky pro hodnocení chuti. Ochutnávači mají za úkol ohodnotit všechny přinesené cupcakes, a to zvlášť vzhled i chuť.

Zveme vás na oslavu největšího svátku naší planety, Dne Země, na Kraví horu. V sobotu 21. dubna pořádá Lipka spolu s dalšími organizacemi akci s názvem Fandíme fauně, letos to bude o zvířatech a lidech. Během celého dne se můžete těšit na stanoviště, kde se dozvíte spoustu zajímavostí o zvířatech i o našem soužití s nimi. Součástí akce bude i EKOtrh, který nabídne ekologické a lokální výrobky, stejně jako stánky s nejrůznějším občerstvením.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, Den Země, hudební skupina, Midi lidi, Brno, SĽUK, Národní divadlo Brno, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Fléda, Moravské náměstí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Den Země, Cupcake Cup, Noční běh Brnem, Midi Lidi a Billy Barman  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.