Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Bob Dylan, Mňága a Žďorp, návrat legendárních Chaozz a Brno za první republiky

Začátkem týdne se nám nádherně oteplilo a počasí tak přímo vybízí dát si venku skleničku vínka a posedět s přáteli. Tento týden nám však nabídne víc než jen příjemné venkovní posezení! Čeká nás série dlouho očekávaných skvělých koncertů, které mu

Po loňském vyprodaném koncertě se na Flédu ve čtvrtek 12. dubna vrací legendární valašští bardi Mňága a Žďorp s deskou Třínohý pes. Hudebníci z Valašského Meziříčí působí na české hudební scéně od roku 1983 a za tu dobu si získali srdce hned několika věkových generací. Mňága je jednoduše srdcovka, která nikdy nezklame.

Hned večer poté se do Brna podívají další legendy, tentokrát českého rapu. Dlouhou dobu působili odděleně, letos však ohlásili dlouho očekávaný návrat. Řeč je o povedené sestavičce v podání Deph - Bass - Fugaz - Rusty - DJ Skupla - Rychlik, neboli Chaozz. Po dlouhých 16ti letech je tak fanoušci uvidí na společně na scéně 13. dubna v SONO centru.

A když už jsme u legend, povýšíme je o level. Nebo spíš o tisíc levelů a stále nebudeme o moc blíže. Žijící legenda, držitel Nobelovy i Pulitzerovy ceny a nejslavnější písničkář všech dob Bob Dylan vystoupí v neděli 15. dubna ve Vodově hale v Králově poli. Hudební událost roku zaručena! 

Pokud nemáte náladu na hudební vystoupení a chcete si v klidu užít krásy prosluněného Brna, mám pro vás skvělý tip! V sobotu 14. dubna se můžete vydat na Jarní tematickou procházku pořádanou TIC Brno, Dozvíte se, jak vypadalo centrum Brna za První republiky a jaký byl život tehdejších Brňanů. Rozdíly některých budov a náměstí objevíte na dobových fotografiích.

V neděli 15. dubna se pak zase podíváte po stopách slavného brněnského básníka a spisovatele Jiřího Mahena. Dozvíte se, kdo byl člověk, jehož jméno dodnes nesou knihovna i budova divadla. Spolu s průvodkyní se vydáte po jeho stopách ulicemi Solniční, Veveří, Rooseveltovou a Kobližnou. Procházka bude zakončena prohlídkou Mahenova divadla.

Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, Brno, Mňága a Žďorp, Bob Dylan, První republika, koncert, Jiří Mahen, Valašské Meziříčí, Fléda, TIC Brno, Pulitzerova cena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Bob Dylan, Mňága a Žďorp, návrat legendárních Chaozz a Brno za první republiky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.