Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hustopeče v sobotu provoní vůně mandloní a vína

Podívejte se, jak kvete největší mandloňový sad ve střední Evropě. Přivítejte jaro a užijte si první teplé dny na Slavnostech mandloní a vína v Hustopečích. Letos se budou konat v sobotu 24. března 2018.

Návštěvníky čekají mandle a sladké i slané pokrmy z nich, Hustopečskou mandlovici, otevřené vinné sklepy s nejlepším vínem od zdejších vinařů anebo procházku do největších mandloňových sadů v celé střední Evropě.

Na Dukelském náměstí vyroste gastro zóna se stánky s mandlovými produkty a k ochutnání bude kromě jiného mandlové pečivo, mandlové mléko, místní Hustopečská mandlovice a dokonce mandlové pivo.

Šéfkuchař Petr Erin Kováč, známý z pořadů Dobré ráno České televize nebo Život z pánve, předvede své umění přímo na místě prostřednictvím tří kuchařských vstupů. Vinaře bude hostit také nádvoří renesančního domu U Synků, kde bude odpoledne k degustaci vyhrávat i cimbálová muzika.

Zábavu si lidé užijí mimo jiné i při soutěži jedlíků, do které se mohou sami zapojit. Budou pojídat třiceticentimetrový kynutý mandlový koláč. Soutěžit přijede i známý maxi jedlík Jarda Němec, kterého zatím skoro nikdo neporazil.

Soutěžit budou i dezerty s mandlemi. Ty účastníci přinesou již dopoledne, ohodnotí je odborná porota v čele s Petrem Erinem Kováčem.

Na Slavnostech mandloní a vína nebude chybět jarmark s řemeslnými, mandlovými či vinnými produkty.

Pro letošní rok jsou připraveny z hustopečského náměstí tři různě dlouhé trasy do mandloňových sadů.

Autoři | Zdroj slavnosti-mandloni.cz

Štítky mandloně, festival, Hustopeče, slavnost, víno, sad, mandle, střední Evropa, mléko, pečivo, pokrm, koláč, jaro, pivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hustopeče v sobotu provoní vůně mandloní a vína  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.