Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Náměstí Svobody opět ožije Velikonočními slavnostmi

Přijďte se naladit na velikonoční notu na již devátý ročník Velikonočních slavností na brněnské náměstí Svobody, které proběhnou od 23.3. do 1.4. 2018. Na letošních trzích Vás čeká na 40 stánků nejrozmanitějšího sortimentu nejen s velikonoční tematikou, dále hudba, zpěv tanec i velikonoční překvapení z Chorvatska.

Letošní svátky jara slavnostně zahájíme 23. března ve 12:00, za účasti primátora města Brna a velvyslankyně Chorvatska v ČR, předáním velikonoční kraslice, která k nám do Brna doputovala jako dar až ze slunného jihu. Více než dvoumetrovou kraslici vytvořili Josip Gregurić, Đuro Jaković, Stjepan Pongrac a Zlatko Štrfiček v rámci projektu „Kraslice od srdce“. Tento projekt spočívá v tom, že spočívá v tom, že Turistické sdružení Koprivnicko-križevackého kraje daruje městu či instituci malovanou plastovou kraslici, aby mohla být v předvelikonoční době vystavena na frekventovaném místě ve městě.

Při slavnostním zahájení vystoupí Cimbálová muzika ZUŠ Smetanova Brno a bude tak prvním z našich letošních účinkujících.

Bohatý doprovodný program je pro návštěvníky připraven každý den až do 19 hodiny. Postarají se o něj folklorní soubory a cimbálové muziky nejen z Brna, ale i blízkého či vzdálenějšího okolí.

Z brněnských účinkujících to bude například Slovácký soubor Šafrán Brno anebo Dětský národopisný soubor Brněnský Valášek. Ze Starého Města dorazí Dětský folklorní soubor Dolinečka, z Velkých Němčic pak třeba Cimbálová muzika Eliška. Připraveny budou opět i oblíbené výtvarné velikonoční dílny. Věříme, že si v letošním programu každý návštěvník Velikonočních slavností najde to své a užije si pohodové sváteční chvíle,“ řekla Adéla Jelínková, produkční Velikonočních slavností.

Na stáncích letošních prodejců pak bude k nalezení proutěné zboží, pomlázky, keramika, šperky, dekorace, kraslice, víno, sýry, trdelníky – to vše a mnohem víc už od 23. března do 1. dubna, vždy v čase 11 – 19hod.

Doufáme, že se na Velikonočních slavnostech setkáme se všemi obyvateli Brna, a nejen s nimi. Všechny si srdečně dovolujeme pozvat slovy Martina Landy, starosty městské části Brno – střed:

Velikonoce jsou nejen nejvýznamnějším křesťanským svátkem, ale také oslavou příchodu jara, obdobím, plným lidových tradic a pozitivní atmosféry mezi lidmi a milým důvodem k setkávání se. Proto bych rád pozval všechny Brňany i mimobrněnské, ať za námi na náměstí Svobody přijdou, společně s dětmi vyzkouší jarní dílničku, poslechnou si pěknou tradiční lidovou muziku, dají si něco dobrého k jídlu a pití. Já se určitě s rodinou na náměstí rád zastavím."

Kompletní informace o akci včetně doprovodného programu, seznamu sortimentu na stáncích a fotografií z loňských ročníků jsou k dispozici na webových stránkách http://www.velikonocnislavnosti.cz.

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj KÁVEESKA

Štítky Velikonoce, náměstí Svobody, trhy, hudba, tanec, cimbál, slavnost, Brno, Chorvatsko, kraslice, cimbálová muzika, Česko, Adéla Koudelová, Martin Landa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstí Svobody opět ožije Velikonočními slavnostmi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.