Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Monkey Business, Světový den poezie, Paul van Dyk a Barbora Poláková

Básně nás provází odjakživa, ačkoliv nyní se u málokoho řadí mezi oblíbenou literaturu. A to je škoda. Není třeba každý večer rozebírat historickou poezii, ale aspoň do roka byste něco přečíst mohli. Mám tip, na jeden celosvětově vhodný termín. A když čtení není váš šálek kávy, zajděte si aspoň na koncert – některé texty umí být docela poetické.

Máte chuť poznávat svět, ale rozpočet nepustí? Přemýšleli jste nad tím, že to musí jít i za míň? Chcete vědět, jak na to? Miky Škoda má zkušenosti, které budou vaším lístek do světa za pár korun. V přednášce SmartTalk: Jak nízkonákladově cestovat ve Scalce ve středu 21. března ukáže, jak hledat levné letenky, jak šikovně utrácet a šetřit tam, kde to nesníží kvalitu. Řekne také pár triků, jak absolvovat výlet za absolutně minimální náklady.

Ve středu 21. března bude také Světový den poezie. Oslavit ho můžete třeba v knihovně filozofické fakulty Masarykovy univerzity. Těšit se můžete na tvorbu autorů z řad studentů, absolventů a přátel FF. Součástí večera bude výstavka sbírek haiku z fondu knihovny.

Monkey Business vyráží na klubovou koncertní šňůru Maximum Power. Silné písně, silné výpovědi, silné emoce. Silné hlasy, silné struny, silné paličky, silné a šikovné prsty tancující po klávesách. Přesně takový bude koncert ve čtvrtek 22. března na Flédě.

Paul Van Dyk, známý trance DJ, remixer a hudební producent, navštíví ve čtvrtek 22. března Boby centrum. Naposledy hrál v Brně v roce 2016 a den nato se nešťastnou náhodou zřítil z pódia. „Hudba má jedinečnou schopnost odnést lidi od jejich problémů a zbavit je úzkosti a stresu a tento pocit se snažíme novým koncertním pojetím ještě umocnit,“ láká na turné Paul Van Dyk, který se do Brna těší. „Naposledy jsem tam hrál před svým úrazem. Brno bylo vlastně jednou z posledních akcí, kterou si před tou událostí pamatuji,“ vzpomíná.

Na Dagmar Music Festu vol.6, jednodenním hudebním festivalu v Kabinetu Múz, který bude ve čtvrtek 23. března vystoupí slovenská písničkářka Katarzia, kapela Kieslowski a další. Užijte si pohodovou atmosféru aspoň na jeden den. Můžete to brát jako přípravu na letní festivaly.

V březnu a dubnu můžete vidět živě Barboru Polákovou s kapelou na TOUR 2018. A když jede i na Slovensko, tak koncert v Brně je samozřejmostí. V brněnské Radosti vystoupí ve čtvrtek 23. března.

Ektor vyráží v březnu 2018 po ČR na 9 exkluzivních koncertů k nové desce ALFA! Bude se zároveň jednat o jediné koncerty Ektora v ČR do léta 2018!  Koncert v sobotu 31. března na Flédě bude jediný na Jižní Moravě, tak si ho nenechte ujít.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, koncert, Paul van Dyk, Barbora Poláková, Monkey Business, Brno, Česko, Masarykova univerzita, Fléda, Kabinet múz, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Monkey Business, Světový den poezie, Paul van Dyk a Barbora Poláková  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.