Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Týden výtvarné kultury, Puding paní Elvisovej, Noc reklamožroutů a Trosky

Uznávám, že počasí minulého týdne lákalo spíše k tomu, aby si člověk zalezl s čajem pod peřinu. Ale slibuji, že tento týden se to zlepší. Bude v Brně tolik skvělých akcí, že jsem prostě musela objednat postupně zlepšující počasí. A tento týden bude obzvlášť kulturní, tak ho nebojkotujte doma nebo v hospodě.

V týdnu od 5. do 11. března 2018 se v Brně potkáte s uměním prakticky na každém kroku – čeká nás totiž Týden výtvarné kultury. Tématem letošního ročníku je “IDENTITA”, kterou budou programy reflektovat z mnoha různých úhlů pohledu. Týden výtvarné kultury vytváří prostor pro poznávání, dialog i vlastní tvorbu na půdě brněnských kulturních institucí. Již po devátébudou budou mít návštěvníci všech věkových kategorií možnost vybrat si z bohatého programu zahrnujícího výstavy, komentované prohlídky, přednášky, výtvarné dílny i akce v ulicích města.

Slovensko-český alternativní večer, kde se v hlavní roli představí Puding pani Elvisovej a Acute Dose vás čeká ve středu 7. března. Co skrývá „pod paplónem“ Pudingu pani Elvisovej? Osobitý mix indie-popu a taneční elektronické hudby posílený o Stroonův vibrafon. Akce nejen pro milovníky dua Monikino Kino a kapely Midi Lidi, ale pro všechny, co rádi tančí na poezii všedního dne.

Více než 5 hodin nejlepších reklam světa opět v Brně! Ve čtvrtek 8. března na Flédě bude Noc reklamožroutů. V nejnovější kolekci je přes 300 reklam z více než 50 zemí světa. Je to výběr toho nejlepšího z minulých let, reklamy na známé i neznámé světové značky, reklamy se světovými celebritami i exotické spoty s neherci, reklamy originální, dramatické, vtipné i dojemné.

I tento rok vás Spolek Studentské unie PEF MENDELU zve na Reprezentační ples – letos v rytmu poctivého padesátkového rock’n’rollu, který se uskuteční ve čtvrtek 8. března 2018 v Laser Show Hall v Boby centru.

Když návrat na scénu po 20 letech, tak jedině velkolepě. Tím se řídí hip hopové uskupení Trosky, vidět je můžete v sobotu 10. března ne Flédě. Debutové album velkohubý rapový dvojice jménem Trosky se považuje za první velkou věc slovenského hip hopu, tak si to pojďte připomenout.

S jarem přichází i obměna šatníku. A jde to i za pár korun. Přijďte v neděli 11. března na jarní Blešák na Flédě a ulovte nové kousky.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, Brno, reklama, hospoda, Fléda, Troska, Mendelova univerzita v Brně, Midi lidi, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Týden výtvarné kultury, Puding paní Elvisovej, Noc reklamožroutů a Trosky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.