Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Timmy Trumpet, latinské filmy, VeganfFest a Slavnosti moravského uzeného

Nevím, jestli vás to potěší, ale budu se vás snažit vyhnat ven navzdory hodně nevlídným teplotám. Ale zmrznout vás nenechám. Rozehřát se můžete na některém z koncertů a jižanská filmografie taky dokáže rozproudit krev. A když bude nejhůř, můžete uzeným podpořit růst tukové vrstvy, zahřeje lépe než svetr a do léta je daleko.

Pražské indie popové seskupení Baromantika v čele s držitelkou šesti hudebních cen Anděl Lenkou Dusilovou na Flédě ve středu 28. února představí vyzrálý hudební dialog osobního písničkářství a elektroniky.

Jananas je kapela, kterou si nespletete. Skupina vedena charismatickou zpěvačkou Janou Infeldovou tak dlouho narušovala stereotypy folkového žánru, až tuto škatulku přerostla. Přijďte se pobavit na jejich koncert ve středu 28. února na Šelepku.

Timothy Jude Smith alias Timmy Trumpet aktuálně patří mezi nejvýraznější postavy světové taneční scény a vy jeho show můžete zažít i v Brně. V pátek 2. března vystoupí v Boby centru. Jeho propojení trumpety jako nástroje, a elektronické taneční hudby patří k největším hudebním zážitkům nejednoho posluchače. Svůj um mohl předvést i na posledním Tomorrowlandu, kde rozhýbal obří dav na hlavním pódiu.

Oblíbená filmová přehlídka La Película představí v kině Scala nejaktuálnější počiny španělské kinematografie i výjimečné snímky z filmové historie. Chybět nebudou ani nejvýraznější filmy zemí Latinské Ameriky. Vychutnejte si španělskou kulturu od pátku 2. března až do neděle 4. března.

Největší uzenářsko-vinařská událost v Česku nás čeká o víkendu 3. a 4. března na hradě Veveří. Návštěvníci již pošesté rozhodnou, kdo bude králem moravských uzenářů. Vedle moravského uzeného představí moravští i přespolní uzenáři nejširší výběr voňavých párků, pikantních klobásek, paštiček, salámů, slanin a mnoha dalších výrobků. Degustaci uzeného doplní degustace desítek nejlepších moravských vín.

A abych nenadržovala jen masožravcům, další akce je z úplně jiného soudku. Sedmý ročník festivalu VeganFest ukáže veřejnosti, že veganský životní styl je nejen ohleduplný vůči zvířatům, ale i zdravý a zábavný. V rámci VeganFestu 2018 se můžete těšit na přednášky, workshopy, sportovní exhibice, koncerty, ochutnávky veganského jídla a další.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, koncert, Timmy Trumpet, slavnost, film, Lenka Dusilová, Ceny Anděl, Fléda, Scala, Česko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Timmy Trumpet, latinské filmy, VeganfFest a Slavnosti moravského uzeného  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.