Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kultura

Partner sekce

Hitrádio City Brno

Hitrádio City Brno

Víme, co se děje v Brně. Nalaďte nás na 99 fm a 100.8 fm.

V Mahenově divadle ničemu nevěřte

Pátek, 23. června 2023, 16:30Kultura

V Mahenově divadle ničemu nevěřte

Pokud třicetiletá dáma řekne, že jí je dvacet dva, je to drobná lež, která neublíží. Pokud si Dorant vymyslí kompletní životopis, udělá ze sebe lékaře bez hranic, muže v luxusu zrozeném, lamače srdcí i gangsterských nosů, dá se potom označit...

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na letecký den nebo sraz veteránů

Blíží se první letošní letní víkend, který láká na teplé počasí. Ještě nevíte, jak volné dny strávit? Brněnská Drbna přichází s pravidelnými tipy na kulturní akce na jižní Moravě. Navštívit můžete otevřené sklepy ve Vranovicích i přehlídku veteránů.

Ve Strážnici startuje folklorní festival, který láká tisíce lidí

Vystoupení zahraničních souborů pro školy dnes v amfiteátru Bludník zahájí 78. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice. Potrvá do neděle, hlavní část programu připadá na pátek a sobotu. Loni festival navštívilo 30 000 lidí.

Lidé v Brně si pochutnají na delikátních svatojánských oříškách

Na svatého Jána, otevírá se létu brána. Tak zní lidová pranostika, která s sebou přináší čas výroby vyhledávané pochoutky - svatojánských ořechů. V Brně mohou zájemci ochutnat ořechy hned na několika místech, a to hned na dvou festivalech jídla.

K brněnskému mamutovi přibyly Burianovy obrazy i prastará rytina koně

Lovce mamutů, pohřeb pravěkých lidí nebo dobu ledovou mohou vidět návštěvníci Pavilonu Anthropos na obrazech malíře Zdeňka Buriana. K vidění nabízí Moravské zemské muzeum (MZM) také 15 tisíc let starou rytinu nalezenou na území Česka.

Brno otevře pro nezávislé umělce nové ateliéry. Za tři roky je zbourá

V nových městských zkušebnách a ateliérech budou od poloviny letních prázdnin tvořit umělci z moravská metropole. Prostory otevře Brno v Líšni v jedné z původních budov v revitalizovaném průmyslovém areálu. Umělci budou hradit jen energie a...

Vítala anglickou královnu a získala ocenění od Zemana. V Brně slaví stovku první porevoluční rektorka

Gratulačním koncertem oslavila sté narozeniny bývalá rektorka Janáčkovy akademie múzických umění (JAMU) Alena Veselá. Osud dlouhověké umělkyně je s akademií úzce spjatý, jelikož byla mezi prvními studenty, kteří na školu nastupovali po jejím...

Degustátoři v Brně hodnotí nejlepší vína

Pátek, 16. června 2023, 16:30Kultura

Degustátoři v Brně hodnotí nejlepší vína

Nejlepší moravská, česká i zahraniční vína hodnotí odborníci v Brně. Porota soutěže TOP 77 vín v České republice odstartovala ochutnávku 609 vzorků, z nichž nejstarší zástupce pochází z ročníku 2003. Slavnostní vyhlášení klání se odehraje v září.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na prohlídku jeskyně i gastronomický festival

Kam vyrazit o nadcházejícím víkendu, který slibuje slunečno a letní teploty? Jižní Morava i tentokrát nabízí nespočet kulturních akcí k navštívení. Brněnská Drbna zve na speciální prohlídku Býčí skály i jihomoravský gastronomický festival.

Nezapomenutelnou dovolenou plnou zábavy i relaxace si užijete v Liberci

Za zábavou, relaxací i poznáním můžete vyrazit na jedinečnou dovolenou do Liberce. Vše pod jednou střechou najdete v CENTRU BABYLON, které je ideálním místem pro nerušenou dovolenou bez starostí. Ostrovem zábavy je už 25 let!

Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.