Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kultura

Partner sekce

Hitrádio City Brno

Hitrádio City Brno

Víme, co se děje v Brně. Nalaďte nás na 99 fm a 100.8 fm.

Brněnská divadla nasvícením připomenou třicet let od pádu komunistického režimu v Evropě

Symbolická třicítka. Třicet let od pádu komunistického režimu v zemích Evropy a třicet zapojených měst, která rozsvítí významná místa. Toto výročí připomene napříč státy iniciativa Díky, že můžem. K té se letos připojí také Brno. První výročí...

Na Brněnsku se začala točit kriminálka Hlava Medúzy. Hlavní roli ztvární Jitka Čvančarová

Osmidílný kriminální seriál Hlava Medúzy dnes natáčel režisér Filip Renč u rybníku Balaton u Sokolnic na Brněnsku. Jednotlivé epizodické příběhy vyšetřuje čtveřice kriminalistů v čele s cílevědomou Karin v podání Jitky Čvančarové.

Spousta pohádek a nová česká komedie. Lucerna nabídne na přelomu srpna a září hlavně dětskou podívanou

Závěr letních prázdnin se v brněnské Lucerně, tak jako každý rok, přizpůsobí hlavně dětem. Poslední srpnový týden se prodlouží otevírací doba a přibude několik odpoledních projekcí. V září dětské filmy uvolní prostor české komedii Přes prsty a...

TIPY NA TÝDEN: The Offspring, Prago Union, City Piknik, swingový večer a festivaly jídla

Dny se krátí, noci prodlužují, večery jsou chladnější. Protancujte noc v rytmu swingu, zazpívejte si se svou oblíbenou kapelou i ochutnejte místní i zahraničí dobroty, protože léto nám pomalu končí a další příležitost budete mít až za rok.

Hudba za každého počasí! Na posledním City Pikniku vystoupí Mirai a Xindl X

Na poslední letošní hudební piknik Hitrádia City Brno přijedou tentokrát kapela Mirai a Xindl X. Poslední City Piknik letošního roku proběhne v parku na Slovanském náměstí ve středu 21. srpna a vstupné bude jako vždy zdarma.

Města chystají k výročí sametové revoluce mince i Lennonovu zeď, Špilberk ozáří trikolora

Města v Jihomoravském kraji chystají k letošnímu 30. výročí sametové revoluce vzpomínkové akty, výstavy, koncerty, speciální mince i Lennonovu zeď svobody, kam budou moct lidé napsat vzkazy. ČTK to zjistila od mluvčích radnic. Sametová revoluce v...

Ranného cenu pro vlivné výtvarníky letos dostane Kokolia

Letošním laureátem Ceny Michala Ranného je dvaašedesátiletý brněnský rodák Vladimír Kokolia. Ocenění vyhlašuje Moravská galerie, aby poukázala na výraznou tvůrčí osobnost, jejíž dílo a myšlení ovlivňuje nastupující generaci umělců. O laureátovi...

Překročte řeku Svitavu i letos. Můžete použít kolo, vlak, vlastní nohy nebo necky

Již popáté ožije nábřeží Svitavy čilým festivalovým děním. „Překračovat“ řeku za kulturními i sportovními zážitky bude možné v sobotu 17. srpna od Bílovic nad Svitavou až po Holásky.

Švédům se nevzdáme ani letos. Obléhání města Švédy roku 1645 připomene festival Den Brna

Ozbrojenci všude po městě a náboženská válka o svobodu vyznání a vládu nad celou Moravou. Festival Den Brna oslaví neúspěšné obléhání města Švédy. Účastníci festivalu mohou ochutnat dobové pokrmy, podívat se na ukázku bitvy nebo vyzkoušet šerm.

Jedinečná brněnská vila Tugendhat má svoji vlastní platinovou minci

Unikátní vila Tugendhat patřící mezi čtrnáct českých památek zapsaných na seznamu dědictví UNESCO má svou vlastní minci. Zájemci si ji mohou zakoupit v České mincovně za zhruba 47 000 korun.

Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.