Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kultura

Partner sekce

Hitrádio City Brno

Hitrádio City Brno

Víme, co se děje v Brně. Nalaďte nás na 99 fm a 100.8 fm.

Vlněna ožije díky letošním Brno design days

Čtvrtý ročník festivalu Brno design days se snaží ukázat, že design je každodenní součástí našich životů. Mimo jiné také od 3. do 6. října poprvé před koncem rekonstrukce otevře dveře brněnské Vlněny.

Na Moravském náměstí už roste adventní vyhlídkové kolo. První návštěvníci se projedou v pondělí

Stejně jako předchozí adventy bude Moravskému náměstí vévodit vyhlídkové kolo. Podpis smlouvy s provozovatelem na letošní rok včera schválila rada městské části Brno-střed. První návštěvníci se budou moct svézt pravděpodobně už 7. října.

Týden kávy se bude letos slavit celý rok

Pondělí, 30. září 2019, 16:03Kultura

Týden kávy se bude letos slavit celý rok

Letošní týden kávy přinese spoustu novinek. Třeba to, že kávu už její milovníci nemusí oslavovat jen jeden týden, ale po celý rok.

Serial Killer je u konce, do Brna přilákal 10 000 návštěvníků. Úspěch slavily krom ruského vítězného snímku Zatmění i dva české seriály

Televizní festival Serial Killer po pěti dnech nabitého programu skončil. Do Brna přilákal 10 tisíc návštěvníků a 250 odborníků z České republiky i celé Evropy. Vítězem se stal ruský seriál Zatemnění, úspěch slavily i české snímky #martyisdead a...

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti dobrého jídla, vůně kávy, Brno Design Days, FASTfest, křest TIMOvy knížky a Chinaski v Sonu

Podzimní večery lákají k otevření knížky. Ale než se zavřete doma, zvažte možnost vzdělávání odjinud než z postele, ať už je vám bližší design nebo technologie. A nebojte se, že byste neměli dostatek energie, tento týden bude patřit kofeinu.

Zombie walk 2019

Neděle, 29. září 2019, 14:00

Zombie walk 2019
Zombie walk 2019

Brnem prošla horda zombie

Neděle, 29. září 2019, 14:00Kultura

Brnem prošla horda zombie

Během včerejška v rámci akce Zombie Walk prošla Brnem stovka zombíků. Velice netradiční akce je jednou z částí Serial Killer festivalu a letos byla v Brně poosmé.

QR kódy na hrobech přiblíží návštěvníkům informace o zesnulých osobnostech

QR kódy, které Správa hřbitovů města Brna spolu s tvůrci Encyklopedie dějin města Brna nainstaluje na jednotlivé čestné hroby, prozradí návštěvníkům zajímavosti o zemřelých významných osobnostech. Na Ústředním hřbitově novinku představí 3. října.

Do brněnské zoo přibydou pižmoni, radní města Brna ve středu schválili vybudování výběhu

V Zoo Brno najdou nový domov pižmoni. Vybudování krytého i venkovního prostoru za jedenáct milionů korun odsouhlasili ve středu radní města Brna.

Nezlomní. Obecní dům v Praze zahájil jedinečnou výstavu, která představuje možný průřez českým uměním minulého století

Ojedinělou výstavu připravili k třicátému výročí Sametové revoluce Zuzana a Eugen Brikciusovi ve spolupráci s Alšovou jihočeskou galerií v Hluboké nad Vltavou a Památníkem národního písemnictví. Má název Nezlomní: Od Franze Kafky po sametovou...

Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.