Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zfetovaný muž napadal lidi v tramvaji, policista v civilu jej účinně zneškodnil

Policista v civilu velmi účinně zpacifikoval agresivního mladíka, který si v ranní tramvaji vyhlédnul oběť v podobě pracovníka dopravního podniku. Toho nejdříve vulgárně urážel pak se jej chystal i fyzicky napadnout. Několik chvatů profesionálního strážce zákona však učinilo jeho jednání přítrž.

Zaměstnanec dopravního podniku, který cestoval tramvají z Bohunic do centra, se stal cílem urážek šetratřicetiletého muže. Ten se se slovy, že "dělal box a popasuje se s ním" chystal k fyzickému napadení. To ovšem nedovolil další cestující ve voze ranního spoje, kterým byl policista v civilu. Ten se zastal napadeného muže a stáhnul tak pozornost útočníka k sobě. Agresor se na jedné ze zastávek pokusil strážce zákona vytlačit ven z tramvaje. "Rychlá reakce policisty jej evidentně překvapila a během chvilky byl za pomoci profesionálně zvládnutých hmatů a chvatů zpacifikovaný na zastávce. Odtud si jej převzali přivolaní kolegové k provedení dalších úkonů," řekla k případu mluvčí policie Petra Vedrová.

Policisté již měli s agresivním mužem několik příležitostí k seznámení a tak je nepřekvapil výsledek orientačního testu na omamné látky. V organizmu mu našli stopy po cannabisu, amfetaminech i opiátech a muž byl navíc i pod vlivem alkoholu. 

"Po vystřízlivění v policejní cele si vyslechl obvinění hned ze dvou trestných činů – výtržnictví a násilí proti úřední osobě. V případě odsouzení mu hrozí až čtyři roky za mřížemi," dodala Vedrová.

Štítky tramvaj, doprava, dpmh, policista, napadení, urážení, vulgární, zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž napadal lidi v tramvaji, policista v civilu jej účinně zneškodnil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.