Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ženu museli zpod tramvaje vytahovat hasiči

Vážná dopravní nehoda se stala v pátek dvě minuty před sedmnáctou hodinou v Lidické ulici u zastávky Antonínská v centru města. Tramvaj linky číslo šest tam usmrtila čtyřiadevadesátiletou ženu, která vstoupila do vozovky mimo přechod. Na místo okamžitě vyjely jednotky hasičů, které mrtvou chodkyni zaklíněnou pod vozem vyprostily.

Nehoda okamžitě zablokovala provoz tramvají. „Stály všechny, které jely směrem na Moravské náměstí,“ uvedla pro Brněnskou Drbnu čtenářka Mia.

Na místo se vydali také policisté a drážní inspektoři. „Dopravní podnik města Brna zajistil cestujícím náhradní dopravu autobusy,“ informovala mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková. Na jejich četnost si ale Brňané stěžovali. „Jezdí ve velkých intervalech a jsou přeplněné. Polovina lidí do nich ani nenastoupí,“ popsala Anna Dudková, která se chtěla do centra dostat z Králova Pole.

Hasiči ženu vyprostili bez nutnosti manipulace s tramvají. „Úklid tramvajového pásu pak ukončili sedm minut po sedmé hodině večerní,“ řekla Pražáková.

Policisté nyní pátrají po svědcích události. „Cestující z tramvaje odešli z místa ještě před příjezdem hlídek. Žádáme proto všechny, kteří viděli přímo nehodu, nebo okolnosti, za kterých se stala, aby nás kontaktovali na bezplatné lince 158,“ vyzvala mluvčí jihomoravských policistů Petra Vedrová.

 

Autoři

Štítky žena, tramvaj, nehoda, hasiči, Dopravní podnik města Brna, Brno, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženu museli zpod tramvaje vytahovat hasiči  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.