Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zdravotně postižený muž patrně nevědomě poslal ženě na účet téměř tři sta tisíc korun

Přibližně před čtyřmi lety se dnes již jednasedmdesátiletý muž z Brněnska seznámil s o pětadvacet let mladší ženou. Seniora tehdy žena zkontaktovala jako podomní prodejkyně v místě jeho bydliště, kdy mu nabízela různé služby a produkty. Získala si jeho přízeň, začala ho navštěvovat pravidelně a měla i přehled o jeho finanční situaci.

Muž koncem roku 2012 prodělal mozkovou příhodu a zůstal zdravotně postižený. Jeho zhoršeného stavu se zřejmě rozhodla žena využít ke svému obohacení. V prosinci loňského roku s ním zašla nejprve do banky, kde chtěl muž vypovědět své stavební spoření. Na pobočce při tomto úkonu ovšem asi nezaregistroval, že jeho takzvaná přítelkyně nechala do výpovědi smlouvy uvést číslo svého účtu. A obdobně to proběhlo tentýž den také v pojišťovně, kde senior vypověděl penzijní pojištění.

Veškeré své úspory tak patrně nevědomě poslal ženě na účet. Částku bezmála dvě stě osmdesát tisíc korun, žena pak užila pro svoji potřebu. Na celou událost upozornil policisty bratr poškozeného letos na jaře, kdy se ze zaslaných písemností dozvěděl o provedených transakcích. Po důkladném prošetření všech skutečností zahájil policejní komisař trestní stíhání ženy pro podvod, kdy ji vzhledem k větší škodě může hrozit až pětileté vězení.

Zdroj: PČR

Štítky peníze, kradež, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotně postižený muž patrně nevědomě poslal ženě na účet téměř tři sta tisíc korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.