Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za brutální útok na okradenou ženu dostal lupič 18 let vězení

Brněnský krajský soud dnes poslal na 18 let do vězení 35letého Libora Mráze za to, že loni v Unčíně na Žďársku podle spisu napadl a téměř zavraždil 49letou ženu. Když jej podle verdiktu přistihla při vloupání do svého bytu, zbil ji tak brutálně, že málem zemřela. Přežila jako zázrakem, je ale upoutána na invalidní vozík a odkázána na asistenční péči.

Verdikt zatím není pravomocný. Mráz i žalobce se proti němu mohou odvolat k Vrchnímu soudu v Olomouci. Státní zástupce žádal pro muže 23 let vězení. Mráz vinu popírá. K činu se sice hned po zadržení přiznal, tvrdí ale, že jej k tomu policie přinutila násilím. Krajský soud této verzi jeho obhajoby neuvěřil.

Mráz je recidivista, živil se jako zedník. Své údajné oběti opravoval byt. Z vyšetřování vyplývá, že když mu došly peníze, chtěl si přilepšit vykradením bytu své klientky. Ta jej ale údajně přistihla přímo při činu, a to loni 9. ledna. Mráz tvrdí, že jej přitom napadla a on se jen bránil. Znalci zjistili opak.

Žena utrpěla při útoku zlomeninu čelisti, zhmoždění lebky a krvácení do ní. Když pachatel z místa činu odcházel, údajně jen ležela v krvi na zemi a chroptěla. Na záchranu čekala téměř den.

"Nalezli ji strážníci a život jí zachránila jen vysoce specializovaná lékařská péče," řekl v odůvodnění rozsudku soudce Daniel Plšek. Uvedl, že pachatel si z bytu oběti odnesl počítače a elektroniku za 16.700 korun. Státní zástupce Jiří Morava není s verdiktem spokojený. Soudu řekl, že oběť před napadením mluvila plynně několika světovými jazyky, přičemž nyní je mozkově na úrovni žáka první třídy. Celá událost pro ni znamená "sociální smrt", uvedl žalobce.

Zdroj: ČTK

Štítky věznice, Krajský soud v Brně, okres Žďár nad Sázavou, Unčín, Vrchní soud v Olomouci, Jiří Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za brutální útok na okradenou ženu dostal lupič 18 let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.