Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Večerní nehodu u Ochozu nepřežil spolujezdec viníka nehody

Devatenáctiletý řidič felicie způsobil podle policie v pondělí večer nehodu u Ochozu u Brna, kde po srážce osobního auta s autobusem zemřel ve vozidle osmnáctiletý spolujezdec. Mladík jel příliš rychle a nepřizpůsobil jízdu mokré vozovce po dešti, řekla dnes brněnská policejní mluvčí Andrea Straková. Za usmrcení z nedbalosti může jít mladík až na šest let do vězení.

"Vina je na straně řidiče osobního auta, který na mokré vozovce nezvládl pravotočivou zatáčku, dostal smyk a kvůli tomu přejel do protisměru. Tam se čelně střetl s autobusem," uvedla Straková.

Spolujezdec nebyl připoután bezpečnostním pásem a náraz ho odmrštil na řidiče. Na místě zemřel. Řidič skončil se zraněním v nemocnici. V linkovém autobuse, kde jelo zhruba 20 lidí, se nikdo nezranil. Jen řidič podle Strakové narazil břichem do volantu, ale ošetření odmítl.

Nehoda na tři hodiny uzavřela silnici z Ochozu směrem na Březinu. Kvůli slabému provozu však nenastaly žádné komplikace. Na obou vozidlech vznikla škoda 280.000 korun.

Řidič je podezřelý z usmrcení z nedbalosti s trestní sazbou šest let. Policisté ho však zatím neobvinili. Devatenáctiletý muž měl podle policie do letošního května zákaz řízení za jízdu pod vlivem alkoholu.

Zdroj ČTK

Štítky nehoda, Ochoz u Brna, brno, havárie, autobus, osobní vůz, zranění, smrt, mokro, Škoda Felicia, Březina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večerní nehodu u Ochozu nepřežil spolujezdec viníka nehody  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.