Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Joštově ulici uniká plyn, policisté místo uzavřeli

Čtyři hlídky městské policie v pondělí před třináctou hodinou vyjely do Joštovy ulice. Dostaly totiž hlášení od cestujícího, který u tramvajové zastávky Česká cítil plyn.

Strážníci se po příjezdu na místo opravdu ve vzduchu ucítili zápach napovídající silnému úniku plynu. „Přivolali proto hasiče, policii i dispečink dopravního podniku kvůli možnému odklánění spojů,“ informoval mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Policisté následně chodník podél Knih Dobrovský směřující k ulici Veveří uzavřeli. „Stojí u pásky a nikoho do prostoru nepustí. Hasiči místo prohlížejí,“ popsal situaci kolemjdoucí Marek Ustohal.

Na situaci zareagoval také dopravní podnik. „Minutu po třinácté hodině jsme zahájili desetiminutový odklon tramvají jedoucích přes Českou ulici směrem na ulici Veveří. Linky tři a jedenáct jely do Pisárek, linka dvanáct směrem na Moravské náměstí a dále po trase linky jedna do vozovny v Medlánkách,“ sdělila mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Hailichová. Ve vyřazených úsecích obsloužily zastávky autobusy náhradní dopravy. „Po uvolnění trasy pak jely spoje se zpožděním,“ dodala Hailichová.

Plynaři s hasiči místo prověřovali přibližně hodinu. „Na hlavním řadu v Joštově a České ulici však nakonec závadu neobjevili. Po ukončení zákroku hasičů, strážníků a policistů ale zůstali plynaři s měřícími přístroji v lokalitě a kontrolovali okolí,“ uzavřel Ghanem.

Autoři

Štítky Joštova, tramvaje, plyn, únik, strážníci, policie, Dopravní podnik města Brna, Dobrovský, Veveří, Pisárky, Medlánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Joštově ulici uniká plyn, policisté místo uzavřeli  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.