Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně se množí případy strhávání řetízků z krku

Policie aktuálně varuje před znovu se rozmáhajícím strháváním řetízků. V tomto týdnu již strážci zákona evidují několik případů. K překvapivým krádežím dochází během dne na zastávkách MHD nebo v ulicích města. Poslední případy se udály na Šilingrově náměstí nebo v ulici Vinohrady.

Léto je v plném proudu bohužel i v tomto příjemném období mají policisté dostatek práce. Konkrétně je nutné opět upozornit na zloděje, kteří se specializují na strhávání řetízků. Za tento týden evidujeme hned několik případů. Ve středu ráno okradl neznámý zloděj na zastávce tramvaje na Šilingrově náměstí jednapadesátiletou ženu.

Přistoupil k ní zezadu, strhl jí zlatý řetízek s přívěskem a z místa utekl. Neznámý mladík tak ženě způsobil škodu bezmála tři tisíce korun. Další případ se odehrál tentýž den dopoledne i v ulici Vinohrady, kde byla obdobným způsobem okradena o svůj zlatý šperk, v hodnotě deset tisíc korun, třiasedmdesátiletá žena.

Je složité se proti uvedené trestné činnosti bránit. Důležité je sledovat své okolí. Doporučujeme ženám, aby byly obezřetné zejména při pohybu na zastávkách a při cestování v dopravních prostředcích. V těchto místech je například vhodné si řetízek schovat pod triko.  Hodnotnější šperky je pak lepší si ponechat jen na výjimečné příležitosti.

Autor: Miroslav Toman, tisková zpráva Policie ČR

Štítky zloději, strhávání řetízků, Brno, ulice, zastávky, policie, krádeže, zlato, šperky, řetízek, Miroslav Toman, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se množí případy strhávání řetízků z krku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.