Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Strážníci v Brně více hlídají centrum, chtějí pryč bezdomovce

Strážníci v Brně více hlídají centrum města a zejména hlavní nádraží, kde se zaměřují na narušování pořádku, popíjení alkoholu, znečišťování okolí a žebrání s rušením nočního klidu. Opatření má vést k bezpečnějším ulicím. Výhledově přibudou v podchodu u nádraží také bezpečnostní kamery, sdělil dnes mluvčí magistrátu Pavel Žára. Brno zároveň nabízí lidem bez domova pomoc, aby mohli svou tíživou situaci řešit.

"Městská policie soustřeďuje značné množství sil zejména do prostoru před hlavním nádražím, do podchodů u něj, ale i do parků a dalších vytipovaných míst. Cílem je zajištění čistoty a pořádku v ulicích, kde nejčastěji dochází k porušování vyhlášek," uvedl Žára.

"Nádraží a jeho nejbližší okolí je vstupní branou do města. Jeho úroveň a celková čistota je vizitkou, která utváří první dojem návštěvníků. Naší snahou je, aby byl co nejlepší," sdělil primátor Roman Onderka (ČSSD).

Policisté zavedli více hlídek a hlídají až do pozdních večerních hodin. V budoucnu plánují více bezpečnostních kamer v podchodu u nádraží.

Magistrát zároveň nabízí pomoc lidem bez domova prostřednictvím sociálních kurátorů. Lidem předávají informace, jak mohou složitou situaci řešit, a zajišťují jim základní sociální péči, jako zprostředkování bydlení, stravy, ošacení a hygieny. Pomáhají jim také s vyřizováním dokladů, důchodů a dalších potřebných věcí. V posledních letech eviduje město přes 3000 klientů každý rok.

Zdroj ČTK

Štítky městská policie, Brno, hlídky, hlavní nádraží, centrum, zvýšení, strážníci, bezdomovec, Roman Onderka, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v Brně více hlídají centrum, chtějí pryč bezdomovce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.