Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Soud poslal exšéfa brněnských strážníků na 20 měsíců do vězení

Městský soud v brně dnes poslal bývalého ředitele brněnských strážníků Jaroslava Přikryla na 20 měsíců do věznice s dohledem za to, že zahlazoval svým známým pokuty za dopravní přestupky a neoprávněně nakládal s osobními daty lidí v evidenci městské policie. Rozsudek není pravomocný a Přikryl se proti němu na místě odvolal ke krajskému soudu. Tvrdí, že žádným způsobem nepochybil.

Přikryl byl odsouzen za zneužití pravomoci úřední osoby a za neoprávněný přístup k počítačovému systému. Na obhajobu uvádí, že pokuty nezahlazoval, dal prý jen podřízeným pokyn, aby údajně sporné případy, řešené pokutou, opětovně prověřili.

Když pak tento postup prověřovali kriminalisté, nechal z evidence městské policie vytáhnout spisy 119 jiných řidičů, které také měly být řešeny pokutou. Místo toho tito motoristé vyvázli jen s domluvou. Přikryl tak chtěl podle vyšetřovatelů dokázat, že změna kvalifikace skutku byla možná i v jiných případech.

"Obžalovaný se tváří, jako by nic neudělal," řekl při odůvodnění rozsudku soudce Martin Vrbík. Přikryl dnes zopakoval, že celá kauza je účelová a fakta v ní jsou překrucována.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud poslal exšéfa brněnských strážníků na 20 měsíců do vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.