Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slováci se pokusili prodat falešné mobily policistům v civilu

Pět maket mobilních telefonů koupili v pondělí tři muži středního věku ve vietnamské tržnici v Brně. Za jednu atrapu zaplatili sto padesát korun. Poté zamířili k jednomu z obchodních center ve středu města, kde falešné přístroje nabízeli kolemjdoucím.

Telefony vydávala trojice původem ze Slovenska za pravé s tím, že mají pouze vybitou baterii. Muži za jeden kus požadovali patnáct set korun. „S prodejem však skončili, když narazili na policisty v civilu. Jeden z členů hlídky předstíral zájem o koupi a nechal si přístroj ukázat,“ sdělila mluvčí brněnských policistů Andrea Straková.

Strážce zákona se ptal i na původ telefonů. „Podezřelí mu řekli, že pochází z trestné činnosti, proto je prodávají tak levně. Vzápětí skončili na policejní služebně,“ popsala mluvčí.

Muži tak neprodali ani jeden přístroj. „I přesto jsou nyní podezřelí z trestného činu podvodu a můžou jim hrozit až dva roky za mřížemi,“ dodala Straková.

Autoři

Štítky policie, Brno, mobil, krimi, zprávy, 2014, podvod, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slováci se pokusili prodat falešné mobily policistům v civilu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.