Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič vybrzdil autobus MHD, v něm se těžce zranila stařenka

Po předcházející lehké kolizi vybrzdil v Brně řidič osobního auta autobus městské hromadné dopravy. Při náhlé změně rychlosti upadla v autobusu starší žena a velmi vážně se zranila.

Řidiče volkswagenu policie obvinila z těžké újmy na zdraví, řekl ve středu Mediafaxu policejní mluvčí Pavel Šváb. „Muži hrozí osm let vězení,“ řekl policista.

Autobus měl začátkem týdne s osobním autem u zastávky Špačkova v Brně-Juliánově drobnou kolizi, kterou odneslo zrcátko. Řidič vzápětí autobus takzvaně vybrzdil - zařadil se před něj a prudkým snížením rychlosti přinutil šoféra autobusu dupnout na brzdy. manévr se stal ale osudnám stařence, která upadla a vážně se zranila.

Řidič autobusu otevřel dveře, vyběhl ven a gestikuloval na osádku volkswagenu, aby zůstala na místě. „Auto se ale rozjelo a řidiči autobusu se od obou členů posádky dostalo ujištění, že je jednička,“ řekl Mediafaxu Šváb. Muž se pak dokonce dostavil policii sám ohlásit původní událost - poškození zrcátka.

„K jeho nemalému překvapení pak ze služebny odešel s obviněním z těžké újmy na zdraví a neposkytnutí pomoci,“ řekl policejní mluvčí. Přestože návrh na jeho vazební stíhání nebyl akceptován, hrozí mu osmileté vězení.

Policisté se pdole Švába podivili mužově obhajobě. „Při desetileté praxi v řízení a dvaceti tisících kilometrech ujetých za měsíc údajně při předjetí podřadil na druhý rychlostní stupeň, zavadil o brzdový pedál a tím způsobil zastavení motoru vozidla,“ řekl Šváb.

Napsal Jiří Nováček, Mediafax

Štítky Pavel Šváb, Mediafax, Brno, Volkswagen, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič vybrzdil autobus MHD, v něm se těžce zranila stařenka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.