Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Problémy s přijetím nových policistů? Fyzická kondice i nevyzrálost

Pouze dva z deseti kandidátů uspějí u přijímacích zkoušek k jihomoravské policii. Ve čtvrtek o tom informoval ředitel jihomoravských policistů Leoš Tržil. Uchazeči musí projít testy fyzické síly i psychiky.

Zájemci o práci strážce zákona musí mít dobrý zdravotní stav a minimálně středoškolské vzdělání. „Uchazeče čeká přísný výběr. Mnoho jich selže při fyzických testech, u mladších se pak v psychotestu projeví nevyzrálost,“ sdělil Tržil. Sítem tak projdou pouze dva z deseti kandidátů.

Jihomoravská policie chce do konce roku rozšířit řady o stovku nováčků. „Po přijetí je čeká měsíc na policejním školním středisku, půl roku na vyšší policejní škole, dvouměsíční praxe v terénu a se simulacemi události a tříměsíční prohloubení teoretických znalostí,“ popsal policejní ředitel.

Čtyřiatřicet přijatých kandidátů složí třicátého května odpoledne slib na brněnském náměstí Svobody. „Tito policisté posílí základní útvary vnější služby na Blanensku, Vyškovsku a Brněnsku,“ uvedl Tržil.

Doplnil, že se na akci zároveň zahájí Mezinárodní Policejní mistrovství České republiky 2014 v jezdectví, které bude pokračovat další den v jezdeckém areálu Panská Lícha.

Autoři

Štítky policie, přijetí, krimi, mistrovství, zprávy, brno, 2014, Česko, okres Blansko, okres Vyškov, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problémy s přijetím nových policistů? Fyzická kondice i nevyzrálost  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.