Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přívaly vody zaměstnaly jihomoravské hasiče

Jihomoravští hasiči v pondělí 21.7. vyjížděli k 57 událostem, což je asi o třetinu více než je v letním období obvyklé. Příčinou byl vydatný déšť, který zasáhl v odpoledních hodinách Jižní Moravu.

Přibližně do čtrnácti hodinyvyjížděly jednotky převážně k požárům polí a porostů. Tyto události se v posledních dnech vyskytovaly velmi často.

Od půl třetí se situace změnila a s příchodem deště se charakter výjezdů změnil. Na tísňovou linku se nejčastěji obraceli lidé, kteří oznamovali popadané stromy přes silnice a zatopené prostory.

Do úterní sedmé hodiny ranní vyjížděli hasiči k 11 případům popadaných stromů a 7x čerpali vodu. Celkem vyjeli k 25 zásahům, které souvisely se změnou počasí.Nejvíc popadaných stromů bylo nutné odstranit na Tišnovsku. U obcí Čížky a Deblín popadalo na silnici hned několik stromů, které museli hasiči pomocí motorových pil odstranit. V nedalekém Úsuší poškodil strom svodidla a rodinný dům. Také v Boskovicích-Hrádkově odstraňovali hasiči stromy, které popadaly na rodinný dům.

K čerpání vody vyjížděly jednotky především na Brněnsku. V Kuřimi bylo nutné odčerpat zatopený sklep. Do Vranovic vyjeli hasiči vyčistit zatopený prostor pod mostem ve směru na Ivaň. Po dobu zásahu odkláněli v místě dopravu. Celkem se do akcí zapojilo 44 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Zásahy se obešly bez zranění.

Štítky hasiči, déšť, likvidace, škody, brno, Jihomoravský kraj, morava, strom, Tišnovsko, Deblín, Čížky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přívaly vody zaměstnaly jihomoravské hasiče  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.