Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policista chytil viníka autonehody v šalině

Velmi rychle policisté dopadli pachatele, který v pondělí ráno kvapně opustil havarovaný vůz u kuřimského kruhového objezdu. Jen dvě hodiny po nehodě nastoupil na Moravském náměstí do tramvaje nedostatečně oblečený, zablácený a potlučený mladík.

U cestujících budil soucit, ne tak u policisty, který právě mířil do služby. Jeho podezření ještě zesílilo, když si na jeho těle všiml spálenin a odřenin přesně v místech, kde řidiče při nehodě drží bezpečnostní pásy.  Před zastávkou u nemocnice usínajícího mladíka upozornil, aby se tam nechal ošetřit. Dostalo se mu překvapivé odpovědi, že havaroval s autem své matky a do nemocnice nemůže. To už policista přes sms zprávu vyrozuměl kolegy ve službě. S mladíkem pak vystoupil v Bohunicích. V momentě, kdy se mladík snažil utéct, ho kriminalista dostihl, a po chvíli přesvědčování i přiměl k nasednutí do hlídkového vozu.

Později se ukázalo, že dvaadvacetiletý Brňan nemá řidičský průkaz a jeho matka nevlastní žádné vozidlo. Zato jedno úplně stejné jako havarované zmizelo předchozí večer firmě se sídlem nedaleko mladíkova bydliště. Mladík, který na otázku kolikrát již byl vyslýchán pro trestný čin lakonicky odpověděl „hodněkrát“, se zodpovídá z přečinů neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky (řídil pod vlivem drog).

Zdroj: Policie ČR, Jihomoravský kraj

Štítky Policie České republiky, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista chytil viníka autonehody v šalině  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.