Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie zabavila auto notorickému opilci z Hodonínska

HODONÍN - Policie zabavila auto čtyřiačtyřicetiletému muži z Hodonínska, kterého přistihla během týdne z avolantem dvakrát namol opilého. Zatímco při rutinní kontrole v Dolních Bojanovicích nadýchal 2,7 promile, při havárii, kterou způsobil ve čtvrtek v Ratíškovicích, mu v krvi kolovalo 3,4 promile alkoholu.

"Opilý šofér felicie srazil v Ratíškovicích cyklistu při odbočování," řekl v pátek agentuře Mediafax policejní mluvčí Petr Zámečník. Zatímco co cyklista byl střízlivý, řidič auta nadýchal 3,4 promile alkoholu.

Na případu je podle policejního mluvčího šokující skutečnost, že stejného řidiče v tomto týdnu odhalila pod vlivem alkoholu i hlídka z cizinecké policie. Ta jej kontrolovala v pondělí v Dolních Bojanovicích. Tehdy nadýchal 2,7 promile alkoholu a to i přesto, že v autě vezl svoji manželku a nezletilou dceru. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz.

Policisté podle Zámečníka muže obviní z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení za to může jít až na tři roky do vězení. Policisté mu zároveň hned po nehodě zabavili vozidlo, kterým páchal trestnou činnost. "U soudu podáme návrh na jeho propadnutí," řekl policejní mluvčí.

Napsal: Jiří Nováček, Mediafax

Štítky okres Hodonín, Hodonín, alkohol, Dolní Bojanovice, Ratíškovice, Mediafax, Cizinecká policie, Škoda Felicia, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zabavila auto notorickému opilci z Hodonínska  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.