Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie z Brněnska varuje před podvodníkem na sociálních sítích

Policie pátrá po podvodníkovi, který okrádá uživatele sociálních sítí. Nabourává se do cizích účtů a komunikuje pak s lidmi, kteří jsou na nich ve složce "přátelé". Vydává se za jejich známého a žádá po nich finanční pomoc. Novinářům to dnes řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Z vyšetřování vyplývá, že podvodníkem je zhruba dvacetiletý muž, který v uplynulých dnech připravil dvaadvacetiletou ženu z okolí Ivančic na Brněnsku o 16.000 korun a o rok staršího muže ze stejného regionu o 23.000 korun. Vybral jim je z jejich bankovních účtů.

Žena si před časem otevřela na internetu svoji oblíbenou sociální síť, kde si s ní záhy začala dopisovat kamarádka. Ve skutečnosti to ale byl podvodník, který si otevřel její účet.

Předstíral, že má finanční problémy a z ženy vylákal informace k jejímu bankovnímu účtu, aby si s jejím svolením mohl z jejího konta převést peníze na svůj účet a nebyl v minusu. Později žena zjistila, že si s ní psal podvodník, který jí z účtu odčerpal její úspory. Peníze použil na dobití svého mobilního telefonu a vsadil si v sázkové kanceláři.

Obdobně přišel o své úspory i třiadvacetiletý muž. I on si myslel, že komunikuje na sociální síti s kamarádkou, a když jej požádala o přístupové kódy k jeho internetovému účtu, dal jí je, aby si mohla srovnat dluhy. Místo toho mu podvodník konto vybral.

"Lidé by měli být opatrnější. V případě, že k případu mohou poskytnout bližší informace, měli by nás kontaktovat na lince 158," dodal Malášek.

Zdroj: ČTK

Štítky sociální síť, Brněnsko, Ivančice, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie z Brněnska varuje před podvodníkem na sociálních sítích  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.