Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie: Požár v Kuřimi založila žena, kvůli sporům se společníky

Pondělní požár v Kuřimi na Brněnsku, při němž shořela dvě osobní auta a plameny poškodily rodinný dům, založila podle policie 51letá žena kvůli sporům v podnikání. Škoda se odhaduje na dva miliony korun. Policisté ženu obvinili z poškozování cizí věci, za což jí hrozí až tři roky vězení, řekl dnes jejich mluvčí Bohumil Malášek.

Podle něj byly motivem činu dlouhodobé spory, které měla s dalšími dvěma partnery ze společné firmy. Mluvčí uvedl, že si žena počínala jako "smyslů zbavená". Zajela na čerpací stanici, kde natankovala do láhve benzin. Tím pak zapálila v noci na pondělí luxusní auto svého společníka, které stálo u jeho domu.

V Kuřimi na Brněnsku shořela v noci na 9. března dvě osobní auta, přičemž plameny poškodily také rodinný dům, u něhož byla vozidla zaparkována. Při zásahu se zranil na rukou jeden z hasičů.

Shořelo nejen vozidlo značky Audi, ale i nedaleko něj zaparkovaný ford. Plameny navíc sežehly i zateplenou fasádu rodinného domu. Při likvidaci ohně se lehce poranil na rukou mladý hasič, který skončil v brněnské nemocnici.

"O rozrušení pachatelky napovídá i to, že při překotném odjezdu z místa činu prorazila na svém autě dvě pneumatiky. Na nich pak ujela ještě několik kilometrů, než se dostala k sobě domů. Tím ale celý příběh neskončil," zdůraznil mluvčí.

V sídle firmy pak v pondělí večer následovala hádka se společníky, při níž údajně zničila firemní počítač. Hned v počátku vyšetřování padlo na ženu podezření, přičemž k činu se přiznala po krátkém výslechu, doplnil Malášek.

Zdroj: ČTK

Štítky Kuřim, rodinný dům, Brněnsko, Audi, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie: Požár v Kuřimi založila žena, kvůli sporům se společníky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.