Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie objasnila deset let starou loupež dvou milionů Kč. z Brna

Kriminalisté objasnili deset let starou loupež dvou milionů korun v Brně. Podezřelého zadrželi v Praze na základě srovnání vzorků DNA při objasňování jiné trestné činnosti. Řekla to dnes mluvčí policie Petra Vedrová. Podle spisu připravil lupič o peníze podnikatele, který od něj chtěl koupit větší množství cigaret. Pachateli hrozí až deset let vězení.

Podnikatel si v roce 2005 objednal u pachatele cigarety. Sešli se u jednoho z brněnských skladů. Obchodník si přivezl peníze a dostal za ně falešnou fakturu. Když si chtěl jít zboží převzít, lupič jej udeřil do hlavy tak silně, že ztratil vědomí. S penězi pak uprchl. Pátrání kriminalistů po něm bylo bezvýsledné.

Policisté zjistili, že pachatel vystupoval pod cizí identitou. Prokazoval se občanským průkazem jiného muže, jemuž byly doklady ukradeny již v roce 1998. Policie původního držitele dokladů sice našla, zjistila ale, že s případem nemá nic společného.

Případ proto kriminalisté odložili. Ještě před tím ale zajistili genetické vzorky útočníka. Srovnáním tohoto DNA s DNA čtyřičtyřicetiletého muže, zadrženého nyní v Praze, pomohlo odhalit podezřelého, doplnila mluvčí. Muž je ve vazbě a čelí obvinění z podvodu, loupeže a poškozování cizích práv.

Ročně se na jižní Moravě stane okolo 300 loupeží, z nichž se policii daří objasnit asi dvě třetiny skutků. "Případů, kdy se k pachateli dostaneme až po deseti letech, je velmi málo. Další vyšetřování by nám mělo ukázat, co s lupem udělal," dodala mluvčí.

Zdroj: ČTK

Štítky policie, Brno, peníze, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie objasnila deset let starou loupež dvou milionů Kč. z Brna  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.