Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policie: Lupiči v Brně přepadli ženu a dvě hodiny ji týrali

Policie zadržela pětapadesátiletého muže, kterého viní z pondělního loupežného přepadení a týrání osmapadesátileté ženy z Brna-Komárova.

Podle spisu jí spolu s komplicem, který je zatím na útěku, ukradl po dvouhodinových psychických útrapách šperky za zhruba 25.000 korun. Novinářům to dnes řekl kriminalista Pavel Kříž, který se kauzou zabývá. Muži hrozí deset let vězení.

Policisté se shodují, že případ je jedním z nejbrutálnějších přepadení, které se v uplynulých letech v Brně staly.

Podezřelí v pondělí ráno podle policie zazvonili u ženy, když otevřela, nastříkali jí do očí slzný plyn a vtlačili do bytu. V bytě prý pátrali po penězích, špercích a cennostech. Měli pocit, že žena má doma ukrytý trezor, který jim nechce vydat, přinutili ji proto kleknout si a hrozili jí nožem, pokud jim cennosti nevydá, uvádí spis. Podle něj pak ženě dali do úst roubík a hrozili jí i popálením žehličkou.

Zhruba za dvě hodiny se vrátil domů třiašedesátiletý manžel přepadené. Svou ženu spatřil klečící na zemi ve chvíli, kdy jí jeden z útočníků prý hrozil podřezáním. Manžel měl v předsíni baseballovou pálku, kterou udeřil do hlavy jednoho z mužů tak, že krátce omdlel. S druhým se pustil do rvačky. Mezitím žena vytáhla z úst roubík a začala volat o pomoc, dvojice podezřelých ale utekla.

Údajní útočníci nechali na místě tubus s akvarelem Alfonse Muchy, kde ho ukradli,  se zatím neví. Pětapadesátiletého podezřelého policie dopadla náhodou, na Slovensku byl přistižen při vloupání do domu a při následné policejní honičce ujel na Moravu. Pak se zjistilo, že má na svědomí přepadení v Brně, doplnil Kříž. Podle něj se zadržený k činu přiznal.

Zdroj ČTK

Štítky vloupání, zloději, týrání, obraz, Brno, policie, Pavel Kříž, Alfons Mucha, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie: Lupiči v Brně přepadli ženu a dvě hodiny ji týrali  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.