Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie hledá sprejery, kteří ve Zbýšově zastavili a poničili vlak. Po lidech pak házeli kameny

Nepříjemný zážitek za sebou mají cestující osobního vlaku, který jel v úterý večer z Křenovic do Brna. Ten zůstal místo plánovaného odjezdu stát v jedné ze stanic, vyskočilo z něj několik sprejerů v kuklách a dali se do „díla.”

„V úterý těsně po dvacáté hodině přijali policisté z oddělení železniční policie a doprovodů vlaků oznámení od vlakové čety osobního vlaku, že v zastávce Zbýšov neznámý pachatel zatáhnul za záchrannou brzdu,“ uvedla mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Tím však celé  „představení” teprve začalo.  „Z vagónu pak vystoupil a spolu s dalšími asi osmi lidmi posprejovali vozy soupravy. Na vlakový personál a cestující, kteří se jim pokoušeli v jejich jednání zabránit, pak dokonce házeli kameny," popsala Vedrová.
Doplnila, že agresivní sprejeři podle všeho měli na hlavách kapuce. Z místa utekli směrem ke Zbýšovu.

Vlak byl posprejovaný barvou na ploše přibližně devadesáti metrů čtverečních, předběžně vyčíslená škoda na soupravě je asi pětačtyřicet tisíc korun.

„Žádáme svědky incidentu, aby jakékoliv informace oznámili na bezplatnou linku 158," dodala Vedrová. Za přečin poškození cizí věci hrozí sprejerům až rok vězení. V případě dopadení se budou zpovídat i ze zneužití záchranné brzdy.

Štítky policie, Zbýšov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá sprejery, kteří ve Zbýšově zastavili a poničili vlak. Po lidech pak házeli kameny  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.